Minoriteter er det største problem i verden

  Den nye israelske ministeren med ansvar for den strategiske trusselen fra Iran, Avigdor Lieberman, har gitt sitt første intervju til utenlandsk presse etter at han fikk plass ved regjeringsbordet. - Hver uke erklærer presidenten i Iran at han planlegger å ødelegge oss, sier Lieberman til The Sunday Telegraph. Lederen for Israel Beiteinu fortalte også hvordan han ser for seg det kan oppnås fred i Midtøsten: - Minoriteter er det største problem i verden, mener Lieberman. Hans løsning er derfor at jøder og arabere bor adskilt. I praksis vil han gjøre grenseendringer slik at arabiske byer og landsbyer i Israel blir del av en fremtidig palestinsk stat. Arabere kan få fortsette å bo i den jødiske staten dersom de avlegger et trosskapsløfte mot den jødiske, zionistiske stat, i følge partiprogrammet til Israel Beiteinu. - Jeg tror separasjon mellom to folkegrupper er den beste løsningen. Kypros er den beste modellen. Før 1974 bodde grekerne og tyrkerne i sammen og det var mye uro, blodsutgytelser og terror. Etter 1974 ble alle tyrkerne og grekerne samlet på hver sin side av øya, og nå er det stabilitet og sikkerhet. Den britiske journalisten påpekte at tusenvis ble drevet ufrivillig fra sine hjem på Kypros. - Ja, men det endelige resultatet var bedre, repliserte Lieberman. Miff.no: Israelsk politikk

  Den nye israelske ministeren med ansvar for den strategiske trusselen fra Iran, Avigdor Lieberman, har gitt sitt første intervju til utenlandsk presse etter at han fikk plass ved regjeringsbordet. – Hver uke erklærer presidenten i Iran at han planlegger å ødelegge oss, sier Lieberman til The Sunday Telegraph. Lederen for Israel Beiteinu fortalte også hvordan han ser for seg det kan oppnås fred i Midtøsten: – Minoriteter er det største problem i verden, mener Lieberman. Hans løsning er derfor at jøder og arabere bor adskilt. I praksis vil han gjøre grenseendringer slik at arabiske byer og landsbyer i Israel blir del av en fremtidig palestinsk stat. Arabere kan få fortsette å bo i den jødiske staten dersom de avlegger et trosskapsløfte mot den jødiske, zionistiske stat, i følge partiprogrammet til Israel Beiteinu. – Jeg tror separasjon mellom to folkegrupper er den beste løsningen. Kypros er den beste modellen. Før 1974 bodde grekerne og tyrkerne i sammen og det var mye uro, blodsutgytelser og terror. Etter 1974 ble alle tyrkerne og grekerne samlet på hver sin side av øya, og nå er det stabilitet og sikkerhet. Den britiske journalisten påpekte at tusenvis ble drevet ufrivillig fra sine hjem på Kypros. – Ja, men det endelige resultatet var bedre, repliserte Lieberman. Miff.no: Israelsk politikk

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelGjør klar for utvidet operasjon «om nødvendig»
  Neste artikkelIsrael må stanse Iran «for enhver pris»
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise