Minoriteter er det største problem i verden

  Den nye israelske ministeren med ansvar for den strategiske trusselen fra Iran, Avigdor Lieberman, har gitt sitt første intervju til utenlandsk presse etter at han fikk plass ved regjeringsbordet. – Hver uke erklærer presidenten i Iran at han planlegger å ødelegge oss, sier Lieberman til The Sunday Telegraph. Lederen for Israel Beiteinu fortalte også hvordan […]

   
  Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

  Den nye israelske ministeren med ansvar for den strategiske trusselen fra Iran, Avigdor Lieberman, har gitt sitt første intervju til utenlandsk presse etter at han fikk plass ved regjeringsbordet. – Hver uke erklærer presidenten i Iran at han planlegger å ødelegge oss, sier Lieberman til The Sunday Telegraph. Lederen for Israel Beiteinu fortalte også hvordan han ser for seg det kan oppnås fred i Midtøsten: – Minoriteter er det største problem i verden, mener Lieberman. Hans løsning er derfor at jøder og arabere bor adskilt. I praksis vil han gjøre grenseendringer slik at arabiske byer og landsbyer i Israel blir del av en fremtidig palestinsk stat. Arabere kan få fortsette å bo i den jødiske staten dersom de avlegger et trosskapsløfte mot den jødiske, zionistiske stat, i følge partiprogrammet til Israel Beiteinu. – Jeg tror separasjon mellom to folkegrupper er den beste løsningen. Kypros er den beste modellen. Før 1974 bodde grekerne og tyrkerne i sammen og det var mye uro, blodsutgytelser og terror. Etter 1974 ble alle tyrkerne og grekerne samlet på hver sin side av øya, og nå er det stabilitet og sikkerhet. Den britiske journalisten påpekte at tusenvis ble drevet ufrivillig fra sine hjem på Kypros. – Ja, men det endelige resultatet var bedre, repliserte Lieberman. Miff.no: Israelsk politikk

  Forrige artikkelGjør klar for utvidet operasjon “om nødvendig”
  Neste artikkelIsrael må stanse Iran “for enhver pris”
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -