Avviser europeisk initiativ

  Spania, Italia og Frankrike har presentert et politisk initiativ som de håper skal legge grunnlag til fred i Midtøsten. Forslaget blir avvist av tjenestemenn i det israelske utenriksdepartementet. - EUs initiativ blir ikke støttet av det internasjonale samfunnet i sin helhet, sa talsmennene i sin begrunnelse. I tillegg foretrekker Israel direkte forhandlinger med palestinerne, i stedet for å bruke utenlandske elementer som mellommenn. Dette ville "bare ha komplisert saken ytterligere," forklarte de til pressen torsdag. Det var tidligere samme dag at den franske presidenten Jacques Chirac offentliggjorde at hans land, sammen med Italia og Spania, holder på å utarbeide et nytt diplomatisk initiativ for Midtøsten. Den foreløpige planen skal inneholde følgende fem hovedelementer: - En umiddelbar våpenhvile. - Opprettelsen av en palestinsk samlingsregjering som kan få støtte fra det internasjonale samfunnet. - Fangeutveksling mellom Israel og PA (inkludert de tre kidnappede israelske soldatene). - Forhandlingssamtaler mellom den israelske og den palestinske statsministeren. - En internasjonal styrke som kan bli satt inn på Gaza-stripen, for å gjenopprette våpenhvilen. I sin offentliggjøring klargjorde Chirac at det er Frankrike og Spania som nå har bestemt seg for å arbeide videre med dette forslaget. Begge landene har innsett at de har en ganske lik forståelse av krisen i Midtøsten, skriver Yedioth Aharonoth. Miff.no: Diplomati

  Spania, Italia og Frankrike har presentert et politisk initiativ som de håper skal legge grunnlag til fred i Midtøsten. Forslaget blir avvist av tjenestemenn i det israelske utenriksdepartementet. – EUs initiativ blir ikke støttet av det internasjonale samfunnet i sin helhet, sa talsmennene i sin begrunnelse. I tillegg foretrekker Israel direkte forhandlinger med palestinerne, i stedet for å bruke utenlandske elementer som mellommenn. Dette ville "bare ha komplisert saken ytterligere," forklarte de til pressen torsdag. Det var tidligere samme dag at den franske presidenten Jacques Chirac offentliggjorde at hans land, sammen med Italia og Spania, holder på å utarbeide et nytt diplomatisk initiativ for Midtøsten. Den foreløpige planen skal inneholde følgende fem hovedelementer: – En umiddelbar våpenhvile. – Opprettelsen av en palestinsk samlingsregjering som kan få støtte fra det internasjonale samfunnet. – Fangeutveksling mellom Israel og PA (inkludert de tre kidnappede israelske soldatene). – Forhandlingssamtaler mellom den israelske og den palestinske statsministeren. – En internasjonal styrke som kan bli satt inn på Gaza-stripen, for å gjenopprette våpenhvilen. I sin offentliggjøring klargjorde Chirac at det er Frankrike og Spania som nå har bestemt seg for å arbeide videre med dette forslaget. Begge landene har innsett at de har en ganske lik forståelse av krisen i Midtøsten, skriver Yedioth Aharonoth. Miff.no: Diplomati

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise