Olmert og Halutz levde i en drømmeverden

  I desember 2005 gav den militære etterretningen en klar advarsel til den politiske og militære toppledelsen i Israel: Det ble spådd en konflikt ved Israels nordgrense i løpet av få måneder. Generalmajor Aharon Ze'evi-Farkash forutså at Hizbollah ville kidnappe soldater, tvinge Israel til å reagere og bombardere Haifa med Katyusha-raketter. Han påpekte også at Hizbollah ville utgjøre en betydelig utfordring for IDF, fordi de er en velutstyrt geriljagruppe med avanserte panservåpen. - I lang tid ba Farkash IDF om å forberede seg mot en ventet konflikt med Hizbollah, skriver Ari Shavit. Han påpeker at disse advarslene ikke ble fanget opp av statsminister Ehud Olmert (som overtok etterretningsrapportene fra Ariel Sharon som fikk hjerneslag 5. januar) og forsvarssjef Dan Halutz. - Statsministeren og forsvarsministeren levde i en drømmeverden. Begge var blinde. Selv om de var advart fra etterretningen, seilte de skipet de hadde ansvaret for rett inn i isfjellet med stolthet og arroganse, mener Shavit. Også i dag foreligger det advarsler fra etterretningen. Farkash, som nå er pensjonert, tror krigen bryter ut igjen mellom våren og sommeren 2007. Han frykter Syria også blir med denne gang. I tillegg kan Iran ha nådd det kritiske punktet i sin utvikling av atomteknologi i april 2007. - Enhver som ikke er blind vil forstå at de neste månedene er svært avgjørende, skriver Shavit. - Vi må gjøre hva vi kan for å unngå krig, og bruke alle våre ressurser på å forberede oss til krig, konkluderer journalisten. Miff.no: Krigen mot Hizbollah

  I desember 2005 gav den militære etterretningen en klar advarsel til den politiske og militære toppledelsen i Israel: Det ble spådd en konflikt ved Israels nordgrense i løpet av få måneder. Generalmajor Aharon Ze’evi-Farkash forutså at Hizbollah ville kidnappe soldater, tvinge Israel til å reagere og bombardere Haifa med Katyusha-raketter. Han påpekte også at Hizbollah ville utgjøre en betydelig utfordring for IDF, fordi de er en velutstyrt geriljagruppe med avanserte panservåpen. – I lang tid ba Farkash IDF om å forberede seg mot en ventet konflikt med Hizbollah, skriver Ari Shavit. Han påpeker at disse advarslene ikke ble fanget opp av statsminister Ehud Olmert (som overtok etterretningsrapportene fra Ariel Sharon som fikk hjerneslag 5. januar) og forsvarssjef Dan Halutz. – Statsministeren og forsvarsministeren levde i en drømmeverden. Begge var blinde. Selv om de var advart fra etterretningen, seilte de skipet de hadde ansvaret for rett inn i isfjellet med stolthet og arroganse, mener Shavit. Også i dag foreligger det advarsler fra etterretningen. Farkash, som nå er pensjonert, tror krigen bryter ut igjen mellom våren og sommeren 2007. Han frykter Syria også blir med denne gang. I tillegg kan Iran ha nådd det kritiske punktet i sin utvikling av atomteknologi i april 2007. – Enhver som ikke er blind vil forstå at de neste månedene er svært avgjørende, skriver Shavit. – Vi må gjøre hva vi kan for å unngå krig, og bruke alle våre ressurser på å forberede oss til krig, konkluderer journalisten. Miff.no: Krigen mot Hizbollah

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelEgypt bryter avtaler om våpensmugling
  Neste artikkelTerrorister tilkalte menneskelige skjold
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise