Shalit kan gå fri i løpet av dager – eller år

  Israelske og arabiske medier har de siste dagene vært fulle av spekulasjoner om skjebnen til den israelske soldaten Gilad Shalit som ble kidnappet 25. juni 2006. Flere har varslet en snarlig frigivelse, men nå demper en talsmann for den militære fløyen i Hamas optimismen. - Avtalen om Shalits frigjørelse kan være fullført i løpet av noen dager, men den kan også ta år, sier Abu Ubaida, talsmann for Izz al-Din al-Qassam brigadene. - Det er snakk om tegn på et gjennombrudd, og ikke et gjennombrudd, utdyper han. Terrorgruppen krever fortsatt å få utlevert 1.400 palestinske fanger i bytte mot Shalit. - En frigivelse kan bare avgjøres av de tre organisasjonene som holder ham fanget. Verken statsminister Ehud Olmert eller PA-formann Mahmoud Abbas eller noen andre kan uttale seg på våre vegne og si hvor nær man er en avtale, slår Abu Ubaida fast.

  Israelske og arabiske medier har de siste dagene vært fulle av spekulasjoner om skjebnen til den israelske soldaten Gilad Shalit som ble kidnappet 25. juni 2006. Flere har varslet en snarlig frigivelse, men nå demper en talsmann for den militære fløyen i Hamas optimismen.
  – Avtalen om Shalits frigjørelse kan være fullført i løpet av noen dager, men den kan også ta år, sier Abu Ubaida, talsmann for Izz al-Din al-Qassam brigadene.
  – Det er snakk om tegn på et gjennombrudd, og ikke et gjennombrudd, utdyper han.
  Terrorgruppen krever fortsatt å få utlevert 1.400 palestinske fanger i bytte mot Shalit.
  – En frigivelse kan bare avgjøres av de tre organisasjonene som holder ham fanget. Verken statsminister Ehud Olmert eller PA-formann Mahmoud Abbas eller noen andre kan uttale seg på våre vegne og si hvor nær man er en avtale, slår Abu Ubaida fast.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelLavere arbeidsledighet
  Neste artikkelForbedret rakettforsvar?
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise