Ingen nådetid for Ashkenazi

  Onsdag ble Gabi Ashkenazi formelt utnevnt til generalløytnant og Israels nye forsvarssjef. - Han vil ikke få et eneste øyeblikk med nådetid, sa nesten alle offiserene som var tilstede under seremonien ved det militære hovedkvarteret Kirya i Tel Aviv. - Dette er uten tvil en underdrivelse, legger journalist Yaakov Katz til. Israels sikkerhetssituasjon er svært alvorlig. Hizbollah ruster opp raskt, palestinerne smuggler inn store mengder våpen og Iran setter i gang stadig flere sentrifuger for å anrike uran. - Ashkenazi vil ha hendene fulle med å forberede forsvarsstyrkene for noen av IDFs største utfordringer i historien, mener Katz. Statsminister Ehud Olmert gav hint om disse trusslene under seremonien, og sa det var mulig at Israel igjen kan være i krig i nær fremtid.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Onsdag ble Gabi Ashkenazi formelt utnevnt til generalløytnant og Israels nye forsvarssjef.
  – Han vil ikke få et eneste øyeblikk med nådetid, sa nesten alle offiserene som var tilstede under seremonien ved det militære hovedkvarteret Kirya i Tel Aviv.
  – Dette er uten tvil en underdrivelse, legger journalist Yaakov Katz til.
  Israels sikkerhetssituasjon er svært alvorlig. Hizbollah ruster opp raskt, palestinerne smuggler inn store mengder våpen og Iran setter i gang stadig flere sentrifuger for å anrike uran.
  – Ashkenazi vil ha hendene fulle med å forberede forsvarsstyrkene for noen av IDFs største utfordringer i historien, mener Katz.
  Statsminister Ehud Olmert gav hint om disse trusslene under seremonien, og sa det var mulig at Israel igjen kan være i krig i nær fremtid.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkel– Gaza tilbake til klanstyre
  Neste artikkelUtsetter erklæring av ny regjering
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise