Vi kan ikke inngå avtale når barna blir opplært i hat

  De palestinske selvstyremyndighetene fortsetter å gi sine skoleelever opplæring i hat. Nye skolebøker for elever på videregående skole oppfordrer til hat mot Israel og sier ødeleggelsen av den jødiske staten er muslimenes religiøse plikt. – For første gang blir den israelsk-palestinske konflikt fremstilt som en religiøs og ikke en nasjonal konflikt, sier Itamar Marcus, direktør […]

  De palestinske selvstyremyndighetene fortsetter å gi sine skoleelever opplæring i hat. Nye skolebøker for elever på videregående skole oppfordrer til hat mot Israel og sier ødeleggelsen av den jødiske staten er muslimenes religiøse plikt. – For første gang blir den israelsk-palestinske konflikt fremstilt som en religiøs og ikke en nasjonal konflikt, sier Itamar Marcus, direktør ved Palestinian Media Watch. Han har fulgt palestinernes skolebøker i en årrekke, og laget en omfattende rapport om hatpropagandaen allerede for sju år siden. – Bøkene lærer at "anerkjennelse av Israel er forbudt i religionen", fortsetter Marcus. Lederen for Knessets utdanningskomité, Michael Melchior, reagerer sterkt på de nye skolebøkene som ble utgitt i slutten av 2006. – Vi kan ikke inngå avtaler med noen som indoktrinerer hat i barn, sier Melchior. – Jeg vil kreve at statsminister Ehud Olmert legger denne rapporten frem for PA-formann Mahmoud Abbas ved deres neste møte, sier Melchior. Knesset-medlem Zeev Elkin ber regjeringen innføre "sanksjoner mot PA etter slike brudd" [på Oslo-avtalene] og mener dette på lang sikt representerer "et farligere brudd" enn brudd på avtalene når det gjelder sikkerhet. Terrorpropaganda i palestinske skolebøker – EU sponsor gildet

  Forrige artikkelGløtt inn i ortodoks familierett
  Neste artikkelErklærer generalstreik
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.