Forsvarer israelske arabere mot anklager

  – Den israelsk-arabiske minoriteten er en trussel mot demokratiet, sier Israel Beiteinu-politiker Israel Hasson torsdag, i et intervju med Yedioth Aharonoth. Han møter kraftig kritikk for uttalelsene fra forsknings-, kultur- og sportsminister Raleb Majadele, Israels første arabiske minister. I følge Hasson vil Israel kanskje komme i den situasjonen at de må kjempe en ny uavhengighetskrig, […]

  – Den israelsk-arabiske minoriteten er en trussel mot demokratiet, sier Israel Beiteinu-politiker Israel Hasson torsdag, i et intervju med Yedioth Aharonoth. Han møter kraftig kritikk for uttalelsene fra forsknings-, kultur- og sportsminister Raleb Majadele, Israels første arabiske minister. I følge Hasson vil Israel kanskje komme i den situasjonen at de må kjempe en ny uavhengighetskrig, mot deler av sin egne arabiske minoritet. Uttalelsen kom etter at detaljer om kriminaletterforskningen mot den tidligere arabiske Knesset-politikeren Azmi Bashara ble kjent. Bashara er mistenkt for å ha gitt Hizbollah informasjon under den siste Libanon-krigen. Israels lovverk har dødsstraff eller fengsel på livstid for å hjelpe fienden i krigstid. Ap-minister Majadele forsvarer sine israelsk-arabiske brødre mot anklagene fra Hasson. – Mennesker som Knesset-medlem Israel Hasson […] vil bare skade den allerede ømfintlige situasjonen mellom jøder og arabere som bor her, sa Majadele. – Jeg er lei meg for at Hasson valgte å bruke en generaliserende anklage mot hele Israels arabiske befolkning, når anklagene mot Bashara enda ikke er avgjort i rettssystemet, legger han til.

  Forrige artikkelLO gjenopptar kontakten med Histadrut
  Neste artikkelEndelig kommer en norsk-hebraisk ordbok
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no