Olmert tok forhastede beslutninger

  Komitéen som er satt ned for å etterforske Den andre Libanon-krigen fra forrige sommer, er nå ferdig med sitt arbeid. I følge Channel 10 kommer rapporten de skal legge frem til å gi flere kritiske kommentarer til statsminister Ehud Olmerts håndtering av krigen. Blant annet skal han ha vært alt for "hastig" i mange av […]

  Komitéen som er satt ned for å etterforske Den andre Libanon-krigen fra forrige sommer, er nå ferdig med sitt arbeid. I følge Channel 10 kommer rapporten de skal legge frem til å gi flere kritiske kommentarer til statsminister Ehud Olmerts håndtering av krigen. Blant annet skal han ha vært alt for "hastig" i mange av sine beslutninger. Likevel kommer de ikke til å anbefale ham å gå av. I følge TV-kanalen har Winograd-komitéen konkludert med at Olmerts beslutning om å gå til krig mot Hizbollah, var "mangelfull og hastig". Han får også skylden for å dra landet inn i en krigssituasjon, uten å ha sett for seg en klar vei ut. Også forsvarsminister Amir Peretz får gjennomgå, i det han blir beskyldt for å gjøre lite for å kompensere for sin mangel på militær erfaring. Rapporten fra komitéen vil offentliggjøres først på mandag, og de foreløpige rapportene om innholdet bygger kun på lekkasjer.

  Forrige artikkelEndelig kommer en norsk-hebraisk ordbok
  Neste artikkelHizbollah prøver å komme tilbake til Sør-Libanon
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no