Hizbollah eksisterer knapt sør for Litani

  Den italienske UNIFIL-sjefen, Claudio Graziano, sier geriljaorganisasjonen Hizbollah knapt har noen styrker sør for Litani-elven. Dersom den fredsbevarende styrken kan få fortsette sitt arbeid, vil trusselen om krig være fullstendig fjernet i løpet av tre år, tror generalmajoren. Graziano sier FN-soldatene i Sør-Libanon er villige til å ofre sitt liv for fred, sikkerhet og stabilitet i området. Representanter for israelske myndigheter hevder Hizbollah har gjenoppbygd sin styrke både nord og sør for Litani-elven etter krigen i fjor sommer. I følge nyhetsreportasjer skal Hizbollah ha utviklet sine underjordiske anlegg like i nærheten av UNIFIL-baser. Dette blir kategorisk avvist av Graziano. Hans styrke på 13.000 mann gjennomfører 400 patruljer i døgnet og bemanner nesten 200 observasjonsposter. - Vi patruljerer hvert hjørne av Sør-Libanon, og hvis det var et bunkersystem ville vi funnet det, sier UNIFIL-sjefen til Jerusalem Post.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Den italienske UNIFIL-sjefen, Claudio Graziano, sier geriljaorganisasjonen Hizbollah knapt har noen styrker sør for Litani-elven. Dersom den fredsbevarende styrken kan få fortsette sitt arbeid, vil trusselen om krig være fullstendig fjernet i løpet av tre år, tror generalmajoren. Graziano sier FN-soldatene i Sør-Libanon er villige til å ofre sitt liv for fred, sikkerhet og stabilitet i området. Representanter for israelske myndigheter hevder Hizbollah har gjenoppbygd sin styrke både nord og sør for Litani-elven etter krigen i fjor sommer. I følge nyhetsreportasjer skal Hizbollah ha utviklet sine underjordiske anlegg like i nærheten av UNIFIL-baser. Dette blir kategorisk avvist av Graziano. Hans styrke på 13.000 mann gjennomfører 400 patruljer i døgnet og bemanner nesten 200 observasjonsposter. – Vi patruljerer hvert hjørne av Sør-Libanon, og hvis det var et bunkersystem ville vi funnet det, sier UNIFIL-sjefen til Jerusalem Post.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelGår til massearrestasjon av Hamas-folk på Vestbredden
  Neste artikkelNy situasjon på Gaza-stripen
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise