Voldtekts-anklagen mot Katsav blir trukket

  Advokatene til president Moshe Katsav har kommet frem til en avtale med tiltalemyndighetene, opplyste riksadvokat Menachem Mazuz på en pressekonferanse torsdag morgen. I følge avtalen kommer Katsav til å levere sin avskjedssøknad fredag. To dager senere, når han har formelt gått av som president, vil han bli tiltalt for usømmelig opptreden, seksuell trakassering og trakassering av et vitne. Katsav har lovet å erkjenne straffeskyld i disse anklagene, mot at anklagen om voldtekt blir trukket tilbake og at han slipper fengselsstraff. Katsav vil måtte betale økonomisk kompensasjon til sine offer. - Denne avtalen gjør skaden mot presidentskapet minst mulig, sa Mazuz. Tiltalemyndighetene gikk inn for en kompromissavtale etter at Katsavs advokater presenterte nye beviser under en høringsrunde. - Det var viktig for Israel å slippe å se sin president på tiltalebenken, la Mazuz til. Til tross for avtalen tror riksadvokaten at "Katsav vil bære personlig og offentlig vanære for resten av sitt liv". Katsav var tidligere anklaget for to tilfeller av voldtekt mot en tidligere ansatt i perioden da han var turistminister.

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  Advokatene til president Moshe Katsav har kommet frem til en avtale med tiltalemyndighetene, opplyste riksadvokat Menachem Mazuz på en pressekonferanse torsdag morgen. I følge avtalen kommer Katsav til å levere sin avskjedssøknad fredag. To dager senere, når han har formelt gått av som president, vil han bli tiltalt for usømmelig opptreden, seksuell trakassering og trakassering av et vitne. Katsav har lovet å erkjenne straffeskyld i disse anklagene, mot at anklagen om voldtekt blir trukket tilbake og at han slipper fengselsstraff. Katsav vil måtte betale økonomisk kompensasjon til sine offer. – Denne avtalen gjør skaden mot presidentskapet minst mulig, sa Mazuz. Tiltalemyndighetene gikk inn for en kompromissavtale etter at Katsavs advokater presenterte nye beviser under en høringsrunde. – Det var viktig for Israel å slippe å se sin president på tiltalebenken, la Mazuz til. Til tross for avtalen tror riksadvokaten at "Katsav vil bære personlig og offentlig vanære for resten av sitt liv". Katsav var tidligere anklaget for to tilfeller av voldtekt mot en tidligere ansatt i perioden da han var turistminister.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelTause kandidater
  Neste artikkel7.200 dollar millionærer i Israel
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise