Gaza er en kokende gryte

  Avanserte våpen fortsetter å strømme inn på Gaza-stripen, i følge offiserer i de israelske forsvarsstyrkene. Hamas har etablert fire regulære kampbrigader, og har opptil 13.000 væpnede infanterister. I løpet av de siste to årene skal hundrevis av palestinere ha fått militær trening i Iran. For kort tid siden klarte Hamas å smugle inn 20 tonn med eksplosiver, opplyser en offiser til israelske medier. IDF tror Hamas er i besittelse av et lite antall bakke-til-luft raketter og panservern-raketter. Palestinske militsgrupper har hittil ikke tatt i bruk disse våpentypene mot de israelske soldatene. - Hamas angriper ikke Israel for tiden, fordi det ikke er i gruppens interesse, men man må ikke ta feil av organisasjonens endelige mål, sier offiseren. Han mener Gaza-stripen er en kokende gryte. De siste ukene har IDF gjennomført flere mindre operasjoner noen få kilometer inn på Gaza-stripen. Målet med operasjonene har vært å forhindre utplassering av miner og tunnellgraving. - Disse operasjonene gjør ingenting med terrorens grunnlag i Gaza, sier offiseren.

  Avanserte våpen fortsetter å strømme inn på Gaza-stripen, i følge offiserer i de israelske forsvarsstyrkene. Hamas har etablert fire regulære kampbrigader, og har opptil 13.000 væpnede infanterister. I løpet av de siste to årene skal hundrevis av palestinere ha fått militær trening i Iran. For kort tid siden klarte Hamas å smugle inn 20 tonn med eksplosiver, opplyser en offiser til israelske medier. IDF tror Hamas er i besittelse av et lite antall bakke-til-luft raketter og panservern-raketter. Palestinske militsgrupper har hittil ikke tatt i bruk disse våpentypene mot de israelske soldatene. – Hamas angriper ikke Israel for tiden, fordi det ikke er i gruppens interesse, men man må ikke ta feil av organisasjonens endelige mål, sier offiseren. Han mener Gaza-stripen er en kokende gryte. De siste ukene har IDF gjennomført flere mindre operasjoner noen få kilometer inn på Gaza-stripen. Målet med operasjonene har vært å forhindre utplassering av miner og tunnellgraving. – Disse operasjonene gjør ingenting med terrorens grunnlag i Gaza, sier offiseren.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise