Gaza er en kokende gryte

  Avanserte våpen fortsetter å strømme inn på Gaza-stripen, i følge offiserer i de israelske forsvarsstyrkene. Hamas har etablert fire regulære kampbrigader, og har opptil 13.000 væpnede infanterister. I løpet av de siste to årene skal hundrevis av palestinere ha fått militær trening i Iran. For kort tid siden klarte Hamas å smugle inn 20 tonn med eksplosiver, opplyser en offiser til israelske medier. IDF tror Hamas er i besittelse av et lite antall bakke-til-luft raketter og panservern-raketter. Palestinske militsgrupper har hittil ikke tatt i bruk disse våpentypene mot de israelske soldatene. - Hamas angriper ikke Israel for tiden, fordi det ikke er i gruppens interesse, men man må ikke ta feil av organisasjonens endelige mål, sier offiseren. Han mener Gaza-stripen er en kokende gryte. De siste ukene har IDF gjennomført flere mindre operasjoner noen få kilometer inn på Gaza-stripen. Målet med operasjonene har vært å forhindre utplassering av miner og tunnellgraving. - Disse operasjonene gjør ingenting med terrorens grunnlag i Gaza, sier offiseren.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Avanserte våpen fortsetter å strømme inn på Gaza-stripen, i følge offiserer i de israelske forsvarsstyrkene. Hamas har etablert fire regulære kampbrigader, og har opptil 13.000 væpnede infanterister. I løpet av de siste to årene skal hundrevis av palestinere ha fått militær trening i Iran. For kort tid siden klarte Hamas å smugle inn 20 tonn med eksplosiver, opplyser en offiser til israelske medier. IDF tror Hamas er i besittelse av et lite antall bakke-til-luft raketter og panservern-raketter. Palestinske militsgrupper har hittil ikke tatt i bruk disse våpentypene mot de israelske soldatene. – Hamas angriper ikke Israel for tiden, fordi det ikke er i gruppens interesse, men man må ikke ta feil av organisasjonens endelige mål, sier offiseren. Han mener Gaza-stripen er en kokende gryte. De siste ukene har IDF gjennomført flere mindre operasjoner noen få kilometer inn på Gaza-stripen. Målet med operasjonene har vært å forhindre utplassering av miner og tunnellgraving. – Disse operasjonene gjør ingenting med terrorens grunnlag i Gaza, sier offiseren.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelImport-tall på NRK Dagsnytt
  Neste artikkelIsraelere på gulljakt
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise