Ultraortodokse byer står for halve befolkningsveksten

  De ultraortodokse tettstedene stod for nesten halvparten av den totale veksten i bosettere på Vestbredden fra juni 2006 til juni 2007. Totalt økte antallet israelere øst for den grønne linje med 5,45 prosent, fra 260.932 til 275.156. Dersom man holder de ultraortodokse byene utenom, er befolkningsveksten blant bosetterne 3,7 prosent - bare 0,2 prosentpoeng over det som blir ansett som "naturlig vekst", melder Nadav Shragai i Ha'aretz. Ved utgangen av juni bodde 72.106 av bosetterne på Vestbredden i de ultraortodokse tettstedene Beitar Ilit, Modi'in Ilit og Kochav Yaakov, i følge tall fra innenriksdepartementet. De fleste av de ultraortodokse jødene bor ikke på Vestbredden av ideologiske årsaker. Det er stort sett snakk om unge familier som har slått seg ned i disse områdene på grunn av de høye boligprisene i Jerusalem og Bnei Brak. I Beitar Ilit utgjør barn 63 prosent av befolkningen. Ultraortodokse rabbier regner med at de tre tettstedene vil bli inkludert i Israel i en fremtidig fredsavtale.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  De ultraortodokse tettstedene stod for nesten halvparten av den totale veksten i bosettere på Vestbredden fra juni 2006 til juni 2007. Totalt økte antallet israelere øst for den grønne linje med 5,45 prosent, fra 260.932 til 275.156. Dersom man holder de ultraortodokse byene utenom, er befolkningsveksten blant bosetterne 3,7 prosent – bare 0,2 prosentpoeng over det som blir ansett som "naturlig vekst", melder Nadav Shragai i Ha’aretz. Ved utgangen av juni bodde 72.106 av bosetterne på Vestbredden i de ultraortodokse tettstedene Beitar Ilit, Modi’in Ilit og Kochav Yaakov, i følge tall fra innenriksdepartementet. De fleste av de ultraortodokse jødene bor ikke på Vestbredden av ideologiske årsaker. Det er stort sett snakk om unge familier som har slått seg ned i disse områdene på grunn av de høye boligprisene i Jerusalem og Bnei Brak. I Beitar Ilit utgjør barn 63 prosent av befolkningen. Ultraortodokse rabbier regner med at de tre tettstedene vil bli inkludert i Israel i en fremtidig fredsavtale.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelHva sviktet da Hamas vant makten?
  Neste artikkelKritiserer Netanyahu for valg av hovedkvarter
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise