Stor partigjeld kan holde Ap i koalisjonen

  Arbeiderpartiet kan velge å forbli i statsminister Ehud Olmerts koalisjonsregjering inntil partiet har tatt hånd om sin massive gjeld. Partileder Ehud Barak gav hint om et slikt veivalg under en tale for partiets lederkomité i Tel Aviv tirsdag. Under Baraks partiledervalgkamp lovet forsvarsministeren å fjerne partiet fra koalisjonen og slik sørge for nyvalg til Knesset. Etter planen skal dette skje når Winograd-komiteen etter Den andre Libanon-krigen leverer sin endelige rapport. Men kilder i partiet sier til Jerusalem Post at de har liten tro på at dette kommer til å skje. Da er det mer sannsynlig at Barak finner på en unnskyldning for å bryte løftet, mener de. - Vi kan ikke vinne et valg som en veldedighetsorganisasjon. Vi vil ta hånd om [de finansielle problemene] og etter det vil vi behandle den politiske utfordringen som ligger fremfor oss, forklarte partilederen. Samtidig understreket Barak under talen at han fortsatt tror det vil bli nyvalg i 2008, men kanskje senere på året enn det som først var hensikten.

  Arbeiderpartiet kan velge å forbli i statsminister Ehud Olmerts koalisjonsregjering inntil partiet har tatt hånd om sin massive gjeld. Partileder Ehud Barak gav hint om et slikt veivalg under en tale for partiets lederkomité i Tel Aviv tirsdag. Under Baraks partiledervalgkamp lovet forsvarsministeren å fjerne partiet fra koalisjonen og slik sørge for nyvalg til Knesset. Etter planen skal dette skje når Winograd-komiteen etter Den andre Libanon-krigen leverer sin endelige rapport. Men kilder i partiet sier til Jerusalem Post at de har liten tro på at dette kommer til å skje. Da er det mer sannsynlig at Barak finner på en unnskyldning for å bryte løftet, mener de. – Vi kan ikke vinne et valg som en veldedighetsorganisasjon. Vi vil ta hånd om [de finansielle problemene] og etter det vil vi behandle den politiske utfordringen som ligger fremfor oss, forklarte partilederen. Samtidig understreket Barak under talen at han fortsatt tror det vil bli nyvalg i 2008, men kanskje senere på året enn det som først var hensikten.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise