1 av 5 fikk mer positivt syn på Olmert etter Syria-operasjon

  Statsminister Ehud Olmerts popularitet er på vei opp etter et år nede på bunn-nivå, viser en ny meningsmåling. 20 prosent av israelerne sier de har fått et mer positivt syn på Olmert etter den hemmelige israelske luftoperasjonen over Syria for snart to uker siden. Til tross for få bekreftede opplysninger om operasjonen, gir 78 prosent av israelerne sin støtte. Kun ti prosent går imot den. Luftoperasjonen har også gitt 41 prosent av israelerne et mer positivt syn på forsvarsstyrkene. Bare fire og tre prosent sier de har fått et mer negativt syn på Olmert og IDF etter angrepet. 32 prosent av israelerne tror operasjonen øket sjansene for krig med Syria. 13 prosent tror den reduserte sjansene for krig. 35 prosent mener statsminister Ehud Olmert leder landet på en "god" måte, en økning på ti prosentpoeng fra forrige måling. Meningsmålingen er gjennomført av Dahaf instituttet. Feilmarginen er på fire prosentpoeng.

  Statsminister Ehud Olmerts popularitet er på vei opp etter et år nede på bunn-nivå, viser en ny meningsmåling. 20 prosent av israelerne sier de har fått et mer positivt syn på Olmert etter den hemmelige israelske luftoperasjonen over Syria for snart to uker siden. Til tross for få bekreftede opplysninger om operasjonen, gir 78 prosent av israelerne sin støtte. Kun ti prosent går imot den. Luftoperasjonen har også gitt 41 prosent av israelerne et mer positivt syn på forsvarsstyrkene. Bare fire og tre prosent sier de har fått et mer negativt syn på Olmert og IDF etter angrepet. 32 prosent av israelerne tror operasjonen øket sjansene for krig med Syria. 13 prosent tror den reduserte sjansene for krig. 35 prosent mener statsminister Ehud Olmert leder landet på en "god" måte, en økning på ti prosentpoeng fra forrige måling. Meningsmålingen er gjennomført av Dahaf instituttet. Feilmarginen er på fire prosentpoeng.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelEn israelsk soldat drept i harde kamper
  Neste artikkelGrundig faktasjekk av Kåre Willoch
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise