En påminnelse om den glemte krigen

  Sersjant Ben-Zion Haim Henmans (bildet) død i kamp med palestinske terrorister i Nablus var en påminnelse om "den glemte krigen" på Vestbredden, påpeker Amos Harel i Ha'aretz. Mindre enn én times kjøring fra Tel Aviv kjempes det en daglig krig, som krevde årets første soldatliv tirsdag. - Det er vanlig å hevde at terror ikke kan overvinnes [militært], men i løpet av årene som IDF og Shin Bet har kjempet mot palestinsk terrorisme har de nådd så nær seier som mulig, skriver Harel. Hittil i år er kun to soldater (én på Gaza-stripen og én på Vestbredden) og seks sivile israelere (tre i selvmordsbombe i Eilat, to av Kassam-angrep i Sderot og en som ble knivstukket i Etzion-bosetningene på Vestbredden) drept. Dette er veldig små tall, sammenlignet med år 2002, da 450 israelere ble drept. Den siste selvmordsbomben i en israelsk storby var for hele 18 måneder siden. - Seiersoppskriften er en kombinasjon av aggressiv innhenting av etterretning av Shin Bet, hindringen som er skapt av sikkerhetsgjerdet og full operasjonsfrihet for IDF i de palestinske byene, mener Harel. De israelske forsvarsstyrkene ser på arrestasjoner av militante palestinere og kontrollene på de mest sentrale veisperringene som avgjørende i kampen mot terror.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Sersjant Ben-Zion Haim Henmans (bildet) død i kamp med palestinske terrorister i Nablus var en påminnelse om "den glemte krigen" på Vestbredden, påpeker Amos Harel i Ha’aretz. Mindre enn én times kjøring fra Tel Aviv kjempes det en daglig krig, som krevde årets første soldatliv tirsdag. – Det er vanlig å hevde at terror ikke kan overvinnes [militært], men i løpet av årene som IDF og Shin Bet har kjempet mot palestinsk terrorisme har de nådd så nær seier som mulig, skriver Harel. Hittil i år er kun to soldater (én på Gaza-stripen og én på Vestbredden) og seks sivile israelere (tre i selvmordsbombe i Eilat, to av Kassam-angrep i Sderot og en som ble knivstukket i Etzion-bosetningene på Vestbredden) drept. Dette er veldig små tall, sammenlignet med år 2002, da 450 israelere ble drept. Den siste selvmordsbomben i en israelsk storby var for hele 18 måneder siden. – Seiersoppskriften er en kombinasjon av aggressiv innhenting av etterretning av Shin Bet, hindringen som er skapt av sikkerhetsgjerdet og full operasjonsfrihet for IDF i de palestinske byene, mener Harel. De israelske forsvarsstyrkene ser på arrestasjoner av militante palestinere og kontrollene på de mest sentrale veisperringene som avgjørende i kampen mot terror.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelGrundig faktasjekk av Kåre Willoch
  Neste artikkelKrever forklaring fra Israel
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise