Israel sikret beviser før bombeangrep

  Israelske spesialsoldater fra Sayeret Matkal-avdelingen gjorde beslag i Nord-Syria som beviste atomsamarbeidet mellom Damaskus og Nord-Korea før det israelske bombeangrepet 6. september, melder Sunday Times. I løpet av sommeren økte bekymringen i Jerusalem for aktiviteten ved det hemmelige atomanlegget i Dayr az-Zawr i Nordøst-Syria. Men Washington krevde klare bevis for nord-koreansk aktivitet i Syria før de ville gi sin støtte til et preventivt angrep. Israelske soldater, etter all sannsynlighet kamuflert i syriske uniformer, gikk derfor inn i anlegget og gjorde beslag av radioaktivt materiale. Et israelsk laboratorium kunne bevise at det uspesifiserte materialet kom fra Nord-Korea. Washington gav deretter grønt lys. Operasjonen ble ledet av forsvarsminister Ehud Barak personlig, i følge Sunday Times. Den britiske avisen bygger sin rapport på anonyme kilder i Washington og Jerusalem.

  Israelske spesialsoldater fra Sayeret Matkal-avdelingen gjorde beslag i Nord-Syria som beviste atomsamarbeidet mellom Damaskus og Nord-Korea før det israelske bombeangrepet 6. september, melder Sunday Times. I løpet av sommeren økte bekymringen i Jerusalem for aktiviteten ved det hemmelige atomanlegget i Dayr az-Zawr i Nordøst-Syria. Men Washington krevde klare bevis for nord-koreansk aktivitet i Syria før de ville gi sin støtte til et preventivt angrep. Israelske soldater, etter all sannsynlighet kamuflert i syriske uniformer, gikk derfor inn i anlegget og gjorde beslag av radioaktivt materiale. Et israelsk laboratorium kunne bevise at det uspesifiserte materialet kom fra Nord-Korea. Washington gav deretter grønt lys. Operasjonen ble ledet av forsvarsminister Ehud Barak personlig, i følge Sunday Times. Den britiske avisen bygger sin rapport på anonyme kilder i Washington og Jerusalem.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelAvanserte i europeisk mesterskap
  Neste artikkelSelvmordsangrep ble avverget
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise