Bushs brev fra 2004 er sentralt for Olmert

  I april 2004 var daværende statsminister i Israel, Ariel Sharon, på besøk i Washington for å selge sin plan om å trekke de israelske bosetterne ut fra Gaza-stripen. Som betaling fikk han et brev fra president George W. Bush hvor det i diplomatiske vendinger blir slått fast at de palestinske flyktningene fra 1948 må returnere til en fremtidig palestinsk stat, "i stedet for i Israel". Bush åpnet også for, i følge den israelske tolkningen av brevet, at Israel kan beholde store bosetningsblokker på deler av Vestbredden i en fremtidig fredsløsning. Brevet fra Bush står svært sentralt for statsminister Ehud Olmert i forhandlingene som nå pågår med de palestinske selvstyremyndighetene. I følge Hærens Radio har Olmert krevd at alle dokumenter som lages i forkant av toppmøtet i USA har en referanse til Bushs brev.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  I april 2004 var daværende statsminister i Israel, Ariel Sharon, på besøk i Washington for å selge sin plan om å trekke de israelske bosetterne ut fra Gaza-stripen. Som betaling fikk han et brev fra president George W. Bush hvor det i diplomatiske vendinger blir slått fast at de palestinske flyktningene fra 1948 må returnere til en fremtidig palestinsk stat, "i stedet for i Israel". Bush åpnet også for, i følge den israelske tolkningen av brevet, at Israel kan beholde store bosetningsblokker på deler av Vestbredden i en fremtidig fredsløsning. Brevet fra Bush står svært sentralt for statsminister Ehud Olmert i forhandlingene som nå pågår med de palestinske selvstyremyndighetene. I følge Hærens Radio har Olmert krevd at alle dokumenter som lages i forkant av toppmøtet i USA har en referanse til Bushs brev.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelFredsviruset er tilbake
  Neste artikkelUSA presset Israel til å utsette Syria-angrep flere ganger
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise