Bushs brev fra 2004 er sentralt for Olmert

  I april 2004 var daværende statsminister i Israel, Ariel Sharon, på besøk i Washington for å selge sin plan om å trekke de israelske bosetterne ut fra Gaza-stripen. Som betaling fikk han et brev fra president George W. Bush hvor det i diplomatiske vendinger blir slått fast at de palestinske flyktningene fra 1948 må returnere til en fremtidig palestinsk stat, "i stedet for i Israel". Bush åpnet også for, i følge den israelske tolkningen av brevet, at Israel kan beholde store bosetningsblokker på deler av Vestbredden i en fremtidig fredsløsning. Brevet fra Bush står svært sentralt for statsminister Ehud Olmert i forhandlingene som nå pågår med de palestinske selvstyremyndighetene. I følge Hærens Radio har Olmert krevd at alle dokumenter som lages i forkant av toppmøtet i USA har en referanse til Bushs brev.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  I april 2004 var daværende statsminister i Israel, Ariel Sharon, på besøk i Washington for å selge sin plan om å trekke de israelske bosetterne ut fra Gaza-stripen. Som betaling fikk han et brev fra president George W. Bush hvor det i diplomatiske vendinger blir slått fast at de palestinske flyktningene fra 1948 må returnere til en fremtidig palestinsk stat, "i stedet for i Israel". Bush åpnet også for, i følge den israelske tolkningen av brevet, at Israel kan beholde store bosetningsblokker på deler av Vestbredden i en fremtidig fredsløsning. Brevet fra Bush står svært sentralt for statsminister Ehud Olmert i forhandlingene som nå pågår med de palestinske selvstyremyndighetene. I følge Hærens Radio har Olmert krevd at alle dokumenter som lages i forkant av toppmøtet i USA har en referanse til Bushs brev.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelFredsviruset er tilbake
  Neste artikkelUSA presset Israel til å utsette Syria-angrep flere ganger
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise