Arbeider med en felles erklæring

  Statsminister Ehud Olmert og PA-formann Mahmoud Abbas sitter i samtaler i Jerusalem onsdag ettermiddag. Målet er å utarbeide en felles erklæring som skal presenteres på det internasjonale toppmøtet om Midtøsten-konflikten i slutten av november. For første gang er også forhandlingsgruppene til de to lederne med på møtet, skriver Ha'aretz. Hittil har forhandlingene stort sett blitt ført direkte mellom de to topplederne bak lukkede dører. Statsminister Ehud Olmert krever at erklæringen inneholder en referanse til president George W. Bushs brev til statsminister Ariel Sharon fra 14. april 2004, samt det internasjonale veikartet for fred. Ellers tyder alt på at Olmert ønsker vage formuleringer som kan være utgangspunkt for videre forhandlinger etter toppmøtet. PA-formann Mahmoud Abbas ønsker et detaljert dokument som inneholder klare erklæringer om hovedpunkt som grenser for Vestbredden, Jerusalem og flyktninger.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Statsminister Ehud Olmert og PA-formann Mahmoud Abbas sitter i samtaler i Jerusalem onsdag ettermiddag. Målet er å utarbeide en felles erklæring som skal presenteres på det internasjonale toppmøtet om Midtøsten-konflikten i slutten av november. For første gang er også forhandlingsgruppene til de to lederne med på møtet, skriver Ha’aretz. Hittil har forhandlingene stort sett blitt ført direkte mellom de to topplederne bak lukkede dører. Statsminister Ehud Olmert krever at erklæringen inneholder en referanse til president George W. Bushs brev til statsminister Ariel Sharon fra 14. april 2004, samt det internasjonale veikartet for fred. Ellers tyder alt på at Olmert ønsker vage formuleringer som kan være utgangspunkt for videre forhandlinger etter toppmøtet. PA-formann Mahmoud Abbas ønsker et detaljert dokument som inneholder klare erklæringer om hovedpunkt som grenser for Vestbredden, Jerusalem og flyktninger.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelUSA presset Israel til å utsette Syria-angrep flere ganger
  Neste artikkelMilitærsensuren på bombeangrep i Syria er delvis opphevet
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise