USA presset Israel til å utsette Syria-angrep flere ganger

  Israel hadde opprinnelig planlagt luftangrepet mot det syrisk-nord-koreanske atomanleget 14. juli, men operasjonen ble utsatt flere ganger på grunn av sterkt press fra Washington, melder ABC News. USA fryktet at et angrep ville forverre den spente situasjonen i Midtøsten, men det skal ha vært uenigheter internt i administrasjonen. Utenriksminister Condoleezza Rice var en av dem som klart gikk imot et israelsk angrep. I løpet av sommeren skal Israel ha presentert USA med grundige bevis for Nord-Koreas atom-aktivitet i Syria. Satelittbilder skal ha dokumentert at nord-koreansk teknologi var på syrisk grunn. - I følge en amerikansk kilde var tjenestemenn i Det hvite hus svært overrasket over bildene, og det faktum at USAs etterretning ikke hadde oppdaget installasjonen tidligere, skriver Jerusalem Post. I begynnelsen av september fryktet Jerusalem at informasjonen om angrepsplanen skulle lekke ut. De gikk derfor til aksjon, på tross fra innvendinger fra deler av staben i Det hvite hus. - Det som bekymret israelerne i Syria, eksisterer ikke lenger, skrev utenriksredaktør i The Telegraph, Con Coughlin, i forrige måned. Amerikanske satelittbilder viser en stor ruinhaug etter bombeangrepet i Dayr az-Zawr.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Israel hadde opprinnelig planlagt luftangrepet mot det syrisk-nord-koreanske atomanleget 14. juli, men operasjonen ble utsatt flere ganger på grunn av sterkt press fra Washington, melder ABC News. USA fryktet at et angrep ville forverre den spente situasjonen i Midtøsten, men det skal ha vært uenigheter internt i administrasjonen. Utenriksminister Condoleezza Rice var en av dem som klart gikk imot et israelsk angrep. I løpet av sommeren skal Israel ha presentert USA med grundige bevis for Nord-Koreas atom-aktivitet i Syria. Satelittbilder skal ha dokumentert at nord-koreansk teknologi var på syrisk grunn. – I følge en amerikansk kilde var tjenestemenn i Det hvite hus svært overrasket over bildene, og det faktum at USAs etterretning ikke hadde oppdaget installasjonen tidligere, skriver Jerusalem Post. I begynnelsen av september fryktet Jerusalem at informasjonen om angrepsplanen skulle lekke ut. De gikk derfor til aksjon, på tross fra innvendinger fra deler av staben i Det hvite hus. – Det som bekymret israelerne i Syria, eksisterer ikke lenger, skrev utenriksredaktør i The Telegraph, Con Coughlin, i forrige måned. Amerikanske satelittbilder viser en stor ruinhaug etter bombeangrepet i Dayr az-Zawr.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelBushs brev fra 2004 er sentralt for Olmert
  Neste artikkelArbeider med en felles erklæring
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise