63 prosent tjener under 14 kroner dagen

  Gjennomsnittslønnen på Gaza-stripen er på 2350 kroner måneden for en fulltidsstilling, mens den på Vestbredden er på 2400 kroner. Til sammenlikning er en gjennomsnittslønn i Israel på 11.000 kroner. Tallene kommer fra en rapport fra den israelske organisasjonen New Family, som kjemper for å fremme familiers rettigheter. Hele 206.000 palestinere er arbeidsledige, viser undersøkelsen. Det er like mye som 23,6 prosent av den palestinske arbeidsstyrken. I tillegg lever 63,1 prosent av Gazas innbyggere under fattigdomsgrensen på rundt 14 kroner dagen. På Vestbredden er raten nede i 45 prosent, skriver Yedioth Aharonoth.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Gjennomsnittslønnen på Gaza-stripen er på 2350 kroner måneden for en fulltidsstilling, mens den på Vestbredden er på 2400 kroner. Til sammenlikning er en gjennomsnittslønn i Israel på 11.000 kroner. Tallene kommer fra en rapport fra den israelske organisasjonen New Family, som kjemper for å fremme familiers rettigheter. Hele 206.000 palestinere er arbeidsledige, viser undersøkelsen. Det er like mye som 23,6 prosent av den palestinske arbeidsstyrken. I tillegg lever 63,1 prosent av Gazas innbyggere under fattigdomsgrensen på rundt 14 kroner dagen. På Vestbredden er raten nede i 45 prosent, skriver Yedioth Aharonoth.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise