Ingen selvfølge at Israel blir medlem

  Det er ingen selvfølge at Israel vil bli tilbudt en snarvei frem mot fast medlemskap i OECD, sier generalsekretæren i organisasjonen. Samtidig uttrykte han en "forsiktig optimisme" over for landets fremgang i medlemskapsprosessen. – På tross av den enorme fremgangen i Israels økonomi, ligger det fortsatt økonomiske utfordringer fremfor dem. Vi har et veikart for […]

  Det er ingen selvfølge at Israel vil bli tilbudt en snarvei frem mot fast medlemskap i OECD, sier generalsekretæren i organisasjonen. Samtidig uttrykte han en "forsiktig optimisme" over for landets fremgang i medlemskapsprosessen. – På tross av den enorme fremgangen i Israels økonomi, ligger det fortsatt økonomiske utfordringer fremfor dem. Vi har et veikart for antakelse, men det finnes ingen snarveier. Det er ingen vits å haste og vi har ingen deadliner, hevder generalsekretær Angel Gurria. – Israel burde arbeide for å forbedre sin attraktivitet overfor utenlandske investorer og jobbe med den økende fattigdommen og ulikhetene før den søker antakelse til OECD, legger han til. Også regjeringens arbeid for å privatisere offentlig sektor, anses for øyeblikket å være et uavsluttet arbeide. Guvernør i Israels Bank, Stanley Fischer, sier til Jerusalem Post at Gurria er svært positiv på Israels vegne, men at han ønsker å gjøre det klart at ingen må ta noen avgjørelser på forskudd.

  Forrige artikkelSterkere motstand på Gaza-stripen
  Neste artikkelAngrepet med 13 Kassam-raketter
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no