Ekstrem fløy av Hamas styrer Gaza

  Den mest ekstreme fløyen i Hamas har kommet styrket ut etter at den islamske terrororganisasjonen tok makten over Gaza-stripen i et brutalt kupp i juni. - Konflikten innad blant Hamas-lederne øker, og den mest ekstreme delen av bevegelsen har tatt over organisasjonen, sier palestinske kilder til Ha'aretz. Opplysningene blir bekreftet av israelske forsvarskilder. Blant lederne for den ekstreme fløyen nevnes tidligere utenriksminister Mahmoud a-Zahar, leder for den militære fløyen Ahmad Jabari og tidligere innenriksminister Sa'id Siyam. Ekstremistene i Hamas får økonomisk støtte fra Iran, og tar ikke lenger imot ordre fra Khaled Meshaal i Damaskus eller Hamas-statsminister Ismail Haniyeh. - Haniyeh kontrollerer maks 30 prosent av de væpnede styrkene på Gaza-stripen, anslår de anonyme kildene. Også dette blir bekreftet av israelske offiserer.

  Den mest ekstreme fløyen i Hamas har kommet styrket ut etter at den islamske terrororganisasjonen tok makten over Gaza-stripen i et brutalt kupp i juni. – Konflikten innad blant Hamas-lederne øker, og den mest ekstreme delen av bevegelsen har tatt over organisasjonen, sier palestinske kilder til Ha’aretz. Opplysningene blir bekreftet av israelske forsvarskilder. Blant lederne for den ekstreme fløyen nevnes tidligere utenriksminister Mahmoud a-Zahar, leder for den militære fløyen Ahmad Jabari og tidligere innenriksminister Sa’id Siyam. Ekstremistene i Hamas får økonomisk støtte fra Iran, og tar ikke lenger imot ordre fra Khaled Meshaal i Damaskus eller Hamas-statsminister Ismail Haniyeh. – Haniyeh kontrollerer maks 30 prosent av de væpnede styrkene på Gaza-stripen, anslår de anonyme kildene. Også dette blir bekreftet av israelske offiserer.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelFem drept i Hamas-Fatah kamper
  Neste artikkelUSA har gitt «grønt lys» for Gaza-operasjon
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise