Vil heve aldersgrensen for ekteskap

  Israel er et av få vestlige land hvor aldersgrensen for ekteskap er 17 år. I en rekke internasjonale konvensjoner blir alle personer under 18 år ansett for å være barn. Nå foreslår Knesset-medlemmene Zehava Gal-On (Meretz) og Michael Melchior (Ap) å heve aldergresen for ekteskap til 18 år, skriver Jerusalem Post. I perioden 2000 til 2005 inngikk 10.272 israelske jenter under 18 år ekteskap. Av disse var nesten 90 prosent 17 år, og omkring 1.000 var yngre. - Disse tallene viser at de fleste familier holder loven. Dersom den lovlige alderen heves et år, vil de fleste familier vente et ekstra år, tror Sonia Boulos. Hun arbeider for Foreningen for sivile rettigheter i Israel.

  Israel er et av få vestlige land hvor aldersgrensen for ekteskap er 17 år. I en rekke internasjonale konvensjoner blir alle personer under 18 år ansett for å være barn. Nå foreslår Knesset-medlemmene Zehava Gal-On (Meretz) og Michael Melchior (Ap) å heve aldergresen for ekteskap til 18 år, skriver Jerusalem Post. I perioden 2000 til 2005 inngikk 10.272 israelske jenter under 18 år ekteskap. Av disse var nesten 90 prosent 17 år, og omkring 1.000 var yngre. – Disse tallene viser at de fleste familier holder loven. Dersom den lovlige alderen heves et år, vil de fleste familier vente et ekstra år, tror Sonia Boulos. Hun arbeider for Foreningen for sivile rettigheter i Israel.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelMichael Melchior: Jødene i ex-Sovjet
  Neste artikkelFem biler ødelagt i rakettangrep
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise