Først i verden med å bruke voksne stamceller på pasienter

  Nevrologer ved Jerusalems Hadassah-sykehus er de første i verden til å behandle MS- og ALS-pasienter ved å sprøyte inn voksne stamceller fra benmargen inn i ryggsøylen. Det forteller den gresk-fødte professoren Dimitrios Karousis ved Hadassah-sykehuset. Stamcellene er dyrket frem i laboratorium før de blir satt inn i ryggsøylen etter to måneder. Injeksjonen skjer kun én […]

  Nevrologer ved Jerusalems Hadassah-sykehus er de første i verden til å behandle MS- og ALS-pasienter ved å sprøyte inn voksne stamceller fra benmargen inn i ryggsøylen. Det forteller den gresk-fødte professoren Dimitrios Karousis ved Hadassah-sykehuset. Stamcellene er dyrket frem i laboratorium før de blir satt inn i ryggsøylen etter to måneder. Injeksjonen skjer kun én gang. – De fleste pasienters tilstand er forbedret eller stabilisert, men det er umulig å si hvor lenge det vil vare eller hvor betydelig forbedringen er, sier Karousis. De første av en pasientgruppe på 25 fikk injeksjonen for to år siden, men det er ikke noen kontrollgruppe i denne testfasen. Et sykehus i England har nylig varslet at de vil sette i gang en liknende behandling. Det finnes ikke noen kjent behandling for MS eller ALS. Man kan leve med MS i flere tiår, men ALS er som regel dødelig i løpet av noen få år.

  Forrige artikkelLikud like stort som Kadima og Ap
  Neste artikkelHa’aretz-dekning for å presse politikerne
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.