Økonomien vokste 6,1 prosent i tredje kvartal

  Den israelske økonomien vokste 6,1 prosent i tredje kvartal, omregnet til årsbasis. Det er den raskeste veksten i 2007 og langt over ekspertenes forhåndsprognoser, melder Statistisk sentralbyrå i Israel. Økonomien har dermed økt godt fra andre kvartals vekstrate på 5,5 prosent. Israel er dermed på vei mot sin raskeste årlige vekst siden man klarte å […]

  Den israelske økonomien vokste 6,1 prosent i tredje kvartal, omregnet til årsbasis. Det er den raskeste veksten i 2007 og langt over ekspertenes forhåndsprognoser, melder Statistisk sentralbyrå i Israel. Økonomien har dermed økt godt fra andre kvartals vekstrate på 5,5 prosent. Israel er dermed på vei mot sin raskeste årlige vekst siden man klarte å snu den økonomiske nedgangen i 2003. Israels Bank varslet for to uker siden at de tror BNP vil vokse med 5,4 prosent. De fleste ekspert-tipsene ser også ut til å ligge på en vekst mellom 5,3-5,5 prosent for 2007, i følge Jerusalem Post. Den israelske shekelen har nå styrket seg elleve prosent mot dollaren siden slutten av juli. Det er den sterkeste økningen på ni år. Mange eksperter frykter at nettopp dette kan være med å bremse økonomiens oppgang fra og med slutten av 2008, som følge av mindre eksportinntekter.

  Forrige artikkelKampene langs Gaza-grensen fortsetter
  Neste artikkelAnnapolis-erklæringen
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no