Erklæringen ble ferdig like før opplesning

  Felleserklæringen fra Israel og de palestinske selvstyremyndighetene på Annapolis-toppmøtet ble ferdig mindre enn 30 minutter før den ble lest opp av president George W. Bush, forteller israelske og palestinske kilder til Ha'aretz. Til slutt ble PA-formann Mahmoud Abbas presset av USAs utenriksminister Condoleezza Rice til å akseptere forslaget. Også president George W. Bush presset på for å få partene til å akseptere en felleserklæring. Hans første ord i møtet med Abbas og statsminister Ehud Olmert tirsdag morgen skal ha vært: "Hva skjer med felleserklæringen?" Natt til tirsdag hadde israelske og palestinske forhandlere sittet i forhandlinger som ikke gav resultater, i følge palestinske kilder. Det var først da Rice tok Abbas ut av møtet med Bush tirsdag morgen at det ble et gjennombrudd. Israelerne har en annen versjon av hva som skjedde. De forteller at partene kom til enighet på flere punkter natt til tirsdag, men at palestinerne ombestemte seg på morgenkvisten. Det var ikke nytt at palestinerne trakk seg fra punkter man hadde blitt enige om, men det var et sjokk for Israel at det ble gjort like før toppmøtet skulle begynne. Utenriksminister Tzipi Livni, som ledet den israelske forhandlingsgruppen, ble sint på palestinernes forhandlingsleder Ahmed Qureia, forteller israelske kilder til Ha'aretz.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Felleserklæringen fra Israel og de palestinske selvstyremyndighetene på Annapolis-toppmøtet ble ferdig mindre enn 30 minutter før den ble lest opp av president George W. Bush, forteller israelske og palestinske kilder til Ha’aretz. Til slutt ble PA-formann Mahmoud Abbas presset av USAs utenriksminister Condoleezza Rice til å akseptere forslaget. Også president George W. Bush presset på for å få partene til å akseptere en felleserklæring. Hans første ord i møtet med Abbas og statsminister Ehud Olmert tirsdag morgen skal ha vært: "Hva skjer med felleserklæringen?" Natt til tirsdag hadde israelske og palestinske forhandlere sittet i forhandlinger som ikke gav resultater, i følge palestinske kilder. Det var først da Rice tok Abbas ut av møtet med Bush tirsdag morgen at det ble et gjennombrudd. Israelerne har en annen versjon av hva som skjedde. De forteller at partene kom til enighet på flere punkter natt til tirsdag, men at palestinerne ombestemte seg på morgenkvisten. Det var ikke nytt at palestinerne trakk seg fra punkter man hadde blitt enige om, men det var et sjokk for Israel at det ble gjort like før toppmøtet skulle begynne. Utenriksminister Tzipi Livni, som ledet den israelske forhandlingsgruppen, ble sint på palestinernes forhandlingsleder Ahmed Qureia, forteller israelske kilder til Ha’aretz.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelHilste på flere arabiske ledere
  Neste artikkelAlt som før etter Annapolis
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise