IDF-operasjon på Gaza-stripen vil få oss til å stanse fredsforhandlingene

  En storstilt IDF-operasjon på Gaza-stripen vil tvinge de palestinske selvstyremyndighetene til å boikotte fredssamtaler med Israel, advarte tjenestemenn i PA onsdag. Samtalene i Annapolis-prosessen skal etter planen begynne i neste uke. - Vi kommer ikke til å forhandle med israelerne mens deres stridsvogner er inne på Gaza-stripen. Vårt folk vil spytte oss i ansiktet, sier en tjenestemann til Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post. Kadoura Fares, som er en sentral Fatah-leder på Vestbredden, bekrefter at Fatah-soldater vil kjempe sammen med Hamas-soldater dersom IDF setter i gang en anti-terror operasjon på Gaza-stripen. - Fatah vil kjempe sammen med alle de palestinske gruppene mot den israelske hæren når den invaderer Gaza-stripen, sier Fares. - I et slikt tilfelle vil ikke Hamas bli latt alene i en konfrontasjon med Israel, legger han til. Israel har i lang tid vurdert å sette i gang en militær operasjon som skal redusere de palestinske infiltrasjons-, granat- og rakettangrepene fra Gaza-stripen mest mulig og knekke Hamas-styrkens terrorkapasitet. - Vi er klar for en operasjon dersom regjeringen bestemmer det, sa Israels forsvarssjef Gabi Ashkenazi onsdag. - Å rykke inn på Gaza-stripen, operere der og forlate området er mer komplisert enn et svar på Kassam-raketter. Det pågår en krig, og store [palestinske] styrker opererer der, la Ashkenazi til.

  En storstilt IDF-operasjon på Gaza-stripen vil tvinge de palestinske selvstyremyndighetene til å boikotte fredssamtaler med Israel, advarte tjenestemenn i PA onsdag. Samtalene i Annapolis-prosessen skal etter planen begynne i neste uke. – Vi kommer ikke til å forhandle med israelerne mens deres stridsvogner er inne på Gaza-stripen. Vårt folk vil spytte oss i ansiktet, sier en tjenestemann til Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post. Kadoura Fares, som er en sentral Fatah-leder på Vestbredden, bekrefter at Fatah-soldater vil kjempe sammen med Hamas-soldater dersom IDF setter i gang en anti-terror operasjon på Gaza-stripen. – Fatah vil kjempe sammen med alle de palestinske gruppene mot den israelske hæren når den invaderer Gaza-stripen, sier Fares. – I et slikt tilfelle vil ikke Hamas bli latt alene i en konfrontasjon med Israel, legger han til. Israel har i lang tid vurdert å sette i gang en militær operasjon som skal redusere de palestinske infiltrasjons-, granat- og rakettangrepene fra Gaza-stripen mest mulig og knekke Hamas-styrkens terrorkapasitet. – Vi er klar for en operasjon dersom regjeringen bestemmer det, sa Israels forsvarssjef Gabi Ashkenazi onsdag. – Å rykke inn på Gaza-stripen, operere der og forlate området er mer komplisert enn et svar på Kassam-raketter. Det pågår en krig, og store [palestinske] styrker opererer der, la Ashkenazi til.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelVerdens år for flyktninger – fra Palestina
  Neste artikkelMange tar julehandelen på Midtøsten-torget
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise