Vi vil fortsette å bygge i eksisterende bosetninger

  - Israel vil akseptere fortettning i bosetningeneVestbredden, men vil ikke lenger utvide dem i areal, sier israelske tjenestemenn til Ha'aretz. De palestinske selvstyremyndighetene har satt som krav for forhandlinger at Israel stanser all utbygging av bosetningene, selv "den naturlige veksten". Bush-administrasjonen har også sterkt oppfordret Israel til å sette en stopper for ekspansjonen. I følge en talsmann for regjeringen i Jerusalem, heter det at "vi trenger ikke amerikansk godkjennelse dersom vi gjør noe som vi tror, som suveren stat, vi burde gjøre." Det internasjonale veikartets første fase krever effektiv terrorbekjempelse av palestinske myndigheter og stans ("freeze") i bosetningsvekst og avvikling av illegale utposter fra Israel. I Jerusalem blir dette definert som en forpliktelse til ikke å bygge noen nye bosetninger og ikke konfiskere nytt palestinsk land for bruk av bosetninger. - Dersom en familie kjøpte en tomt i en bosetning for ti år siden, og bestemmer seg for å bygge på tomten nå, kan ikke Israels regjering nekte ham det, forklarer en tjenestemann.

  – Israel vil akseptere fortettning i bosetningeneVestbredden, men vil ikke lenger utvide dem i areal, sier israelske tjenestemenn til Ha’aretz. De palestinske selvstyremyndighetene har satt som krav for forhandlinger at Israel stanser all utbygging av bosetningene, selv "den naturlige veksten". Bush-administrasjonen har også sterkt oppfordret Israel til å sette en stopper for ekspansjonen. I følge en talsmann for regjeringen i Jerusalem, heter det at "vi trenger ikke amerikansk godkjennelse dersom vi gjør noe som vi tror, som suveren stat, vi burde gjøre." Det internasjonale veikartets første fase krever effektiv terrorbekjempelse av palestinske myndigheter og stans ("freeze") i bosetningsvekst og avvikling av illegale utposter fra Israel. I Jerusalem blir dette definert som en forpliktelse til ikke å bygge noen nye bosetninger og ikke konfiskere nytt palestinsk land for bruk av bosetninger. – Dersom en familie kjøpte en tomt i en bosetning for ti år siden, og bestemmer seg for å bygge på tomten nå, kan ikke Israels regjering nekte ham det, forklarer en tjenestemann.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise