Tilbaketrekningen fra Gaza-stripen hjalp ikke på Israels omdømme

  Israel har fått mer negativ omtale i amerikanske og britiske aviser de siste to årene, til tross for tilbaketrekningen fra Gaza-stripen høsten 2005. Det viser en rapport utarbeidet av forskere ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem. Israels omdømme ble litt forbedret under tilbaketrekningsperioden, men media var raskt tilbake i sitt gamle mønster. – Israel fortsetter […]

  Israel har fått mer negativ omtale i amerikanske og britiske aviser de siste to årene, til tross for tilbaketrekningen fra Gaza-stripen høsten 2005. Det viser en rapport utarbeidet av forskere ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem. Israels omdømme ble litt forbedret under tilbaketrekningsperioden, men media var raskt tilbake i sitt gamle mønster. – Israel fortsetter å bli sett på som en erobrende stat, sier statsviter Tamir Sheafer til Jerusalem Post. – Kravene om at Israel skal gi fra seg ytterligere landområder ble ikke redusert av tilbaketrekningen, de ble snarere forsterket, forteller Sheafer. Hun har basert sin rapport på tusenvis av artikler fra nettaviser, samt uttalelser fra amerikanske og britiske ledere. Ra’anan Gissin, som var pressetalsmann for daværende statsminister Ariel Sharon, sier undersøkelsen bygger på en grunnleggende feil. – Sheafers forskning tar ikke hensyn til utviklingen etter tilbaketrekningen, og frem for alt Den andre Libanon-krigen, sier Gissin. Han tror Israels omdømme i verden hadde vært bedre dersom Israel hadde vunnet en klar seier i krigen mot Hizbollah.

  Forrige artikkelØkte 30 prosent i 2007
  Neste artikkelBushs fem målsetninger
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.