Kadima støtter Olmert

  Onsdag publiserte Winograd-komiteen den endelige rapporten om regjeringens og forsvarets håndtering av Den andre Libanon-krigen. Flere israelske politikere har bedt Olmert gå av som følge av rapportens konklusjoner. Men Kadima stiller seg nå bak sin partileder, og ber forsvarsminister Ehud Barak og Arbeiderpartiet gjøre det samme. Visestatsminister Haim Ramon (Kadima), som er en nær venn av Olmert, ber Barak utvise "nasjonalt ansvar" ved å bli værende i regjeringen. I følge Ramon ville det vært svært uansvarlig å ha nyvalg nå, på grunn av den spente sikkerhetssituasjonen og forhandlingene med Fatah-regjeringen. Selv har Olmert ingen planer om å gå av som følge av rapporten, men tar inn over seg dens anbefalinger og konklusjoner med "helt og fullt alvor", i følge en offentlig uttalelse fra hans kontor. Statsministeren har også erklært at han har "full tillit" til de israelske forsvarsstyrkene.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Onsdag publiserte Winograd-komiteen den endelige rapporten om regjeringens og forsvarets håndtering av Den andre Libanon-krigen. Flere israelske politikere har bedt Olmert gå av som følge av rapportens konklusjoner. Men Kadima stiller seg nå bak sin partileder, og ber forsvarsminister Ehud Barak og Arbeiderpartiet gjøre det samme. Visestatsminister Haim Ramon (Kadima), som er en nær venn av Olmert, ber Barak utvise "nasjonalt ansvar" ved å bli værende i regjeringen. I følge Ramon ville det vært svært uansvarlig å ha nyvalg nå, på grunn av den spente sikkerhetssituasjonen og forhandlingene med Fatah-regjeringen. Selv har Olmert ingen planer om å gå av som følge av rapporten, men tar inn over seg dens anbefalinger og konklusjoner med "helt og fullt alvor", i følge en offentlig uttalelse fra hans kontor. Statsministeren har også erklært at han har "full tillit" til de israelske forsvarsstyrkene.


  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise