Rentekutt kan gi økt inflasjon

  Det er lite sannsynlig at Israel vil følge rentekuttene i USA og Storbritannia. Under en pressekonferanse i Tel Aviv sa guvernør i Israels Bank, Stanley Fischer, at han ikke anså reduksjon av styringsrenten som tjenlig for økonomien på lang sikt. Fischer tror det vil øke inflasjonsraten over det israelske målet på mellom en og tre prosent inflasjon. Både i 2006 og 2007 ble inflasjonsraten høyere enn myndighetene hadde planlagt. Israels Bank har vært under svært sterkt press for å senke renten. Fischer forsøkte å forklare hvorfor han og sentralbanken ikke vil innfri dette kravet. - Vi kan ikke leke med inflasjonens stabilitet. Israels Bank må beskytte den israelske økonomien fra nedgangstidene vi ser i verdensmarkedet, sa han.

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  Det er lite sannsynlig at Israel vil følge rentekuttene i USA og Storbritannia. Under en pressekonferanse i Tel Aviv sa guvernør i Israels Bank, Stanley Fischer, at han ikke anså reduksjon av styringsrenten som tjenlig for økonomien på lang sikt. Fischer tror det vil øke inflasjonsraten over det israelske målet på mellom en og tre prosent inflasjon. Både i 2006 og 2007 ble inflasjonsraten høyere enn myndighetene hadde planlagt. Israels Bank har vært under svært sterkt press for å senke renten. Fischer forsøkte å forklare hvorfor han og sentralbanken ikke vil innfri dette kravet. – Vi kan ikke leke med inflasjonens stabilitet. Israels Bank må beskytte den israelske økonomien fra nedgangstidene vi ser i verdensmarkedet, sa han.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise