Rentekutt kan gi økt inflasjon

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Det er lite sannsynlig at Israel vil følge rentekuttene i USA og Storbritannia. Under en pressekonferanse i Tel Aviv sa guvernør i Israels Bank, Stanley Fischer, at han ikke anså reduksjon av styringsrenten som tjenlig for økonomien på lang sikt. Fischer tror det vil øke inflasjonsraten over det israelske målet på mellom en og tre prosent inflasjon. Både i 2006 og 2007 ble inflasjonsraten høyere enn myndighetene hadde planlagt. Israels Bank har vært under svært sterkt press for å senke renten. Fischer forsøkte å forklare hvorfor han og sentralbanken ikke vil innfri dette kravet. – Vi kan ikke leke med inflasjonens stabilitet. Israels Bank må beskytte den israelske økonomien fra nedgangstidene vi ser i verdensmarkedet, sa han.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag