Går til generalstreik

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Et stort antall nord-israelske byer, tettsteder og landsbyer går onsdag kveld til generalstreik. Streiken er en protest mot regjeringens plan om å trekke tilbake områdets status som en konfliktsone. Dermed mister Nord-Israel de skatte- og budsjettfordelene de har hatt siden Den andre Libanon-krigen, skriver Jerusalem Post. Blant kommunene som går til streik finner vi Nahariya, Kiryat Shmona, Shlomi Metula, Kfar Vradim og Peki’in med flere. Streiken vil ramme utdanningssystemet, såvel som kommunale tjenester og deler av den private sektor. I Kiryat Shmona vurderer man å sperre veiene under en offentlig demonstrasjon som skal avholdes. Neste onsdag er det ventet at flere kommuner i Sør-Israel også vil gå til streik. De har sett seg lei på det de mener er manglende vilje til å gjøre noe med deres sikkerhetssituasjon. Ordfører i Dimona, Meir Cohen, sier han før trodde alle israelere var på samme lag og tok del i de samme lidelsene. Nå har det blitt en "to-nasjons-stat", hevder han. – Noen kan nyte livet i Tel Aviv, mens andre lider under Kassam-angrep i sju lange år. Hans medbrødre [i sentrale strøk av Israel] sitter på kafeer og ser det på nyhetene som om det skulle være fra Kenya, forklarer Cohen.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag