Strategisk angrep mot den religiøse høyresiden

  Amir Mizroch i Jerusalem Post påpeker at terrorangrepet i Jerusalem var et angrep på hele den religiøse høyresiden i israelsk politikk. Han mener terroristene visste at angrepet ville bli tolket i en religiøs kontekst, som en kamp mellom det onde og det gode, en kamp mellom Ismael og Isak. - Måten angrepet ble gjennomført på, med skarpe skudd, jakt på studenter rundt på skolen, drap på kloss hold og ekstra skudd for å bekrefte drapene - og ikke en selvmordsbombe - vil bidra til opplevelsen av brutaliteten i fortellingen mellom godt og ondt, tror Mizroch. At utenriksdepartementet allerede har varslet at angrepet ikke vil få noen følger for samtalene med de palestinske selvstyremyndighetene vil bare intensivere sinnet på høyresiden. Det religiøse Shas-partiet vil oppleve knallhardt press fra sine egne om å forlate regjeringskoalisjonen med Kadima og Arbeiderpartiet.

  Amir Mizroch i Jerusalem Post påpeker at terrorangrepet i Jerusalem var et angrep på hele den religiøse høyresiden i israelsk politikk. Han mener terroristene visste at angrepet ville bli tolket i en religiøs kontekst, som en kamp mellom det onde og det gode, en kamp mellom Ismael og Isak. – Måten angrepet ble gjennomført på, med skarpe skudd, jakt på studenter rundt på skolen, drap på kloss hold og ekstra skudd for å bekrefte drapene – og ikke en selvmordsbombe – vil bidra til opplevelsen av brutaliteten i fortellingen mellom godt og ondt, tror Mizroch. At utenriksdepartementet allerede har varslet at angrepet ikke vil få noen følger for samtalene med de palestinske selvstyremyndighetene vil bare intensivere sinnet på høyresiden. Det religiøse Shas-partiet vil oppleve knallhardt press fra sine egne om å forlate regjeringskoalisjonen med Kadima og Arbeiderpartiet.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelNektes innreise i Storbritannia
  Neste artikkel– Hamas bruker forsyninger til krig mot Israel
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise