Israelsk soldat drept av veibombe

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Terrororganisasjonen Islamsk Jihad opplyser at de stod bak eksplosjonen som drepte en israelsk soldat ved grensen til Gaza-stripen torsdag morgen. Hamas vil også høste litt av "æren", og sier de deltok i angrepet. Angrepet var rettet mot en israelsk rutinepatrulje langs grensen. Den drepte soldaten satt som passasjer i forsetet av en militær jeep da veibomben ble utløst. Sjåføren ble alvorlig skadet og to soldater som satt i baksetet fikk mindre alvorlige skader, i følge Ha’aretz. Jeepen skal ha gått opp i flammer. Da israelske forsvarsstyrker startet redningsarbeidet ble også redningsstyrkene angrepet av militante palestinere, forteller øyenvitner. Jihad-gruppens angrep fant sted på israelsk territorium, like ved kibbutz Ein Hashlosha. En talsmann for organisasjonen sier angrepet var en hevn etter at israelske luftstyrker gjennomførte et målrettet drap på en Jihad-kommandant sør på Gaza-stripen onsdag. – Vi sender et budskap til alle de forbryterske zionistene. Deres trusler om å ramme lederne for motstandskampen … vil ikke skremme oss. Vi skal fortsette motstandskampen og vår hellige krig, og vi vil la det regne med raketter over deres kolonier til vi gjør dem til spøkelsesbyer, sier Abu Ahmed. Uttalelsen er gjengitt av Ha’aretz. Israelske styrker trakk seg ut av Gaza-stripen mandag, etter en flere dager lang operasjon som kostet mer enn 125 palestinere livet. Palestinsk helsepersonell hevder mer enn halvparten av de drepte var sivile. Israels forsvarssjef har opplyst at over 90 av de drepte var militante palestinere.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelFem palestinere drept på Vestbredden
  Neste artikkelTo typer israelske arabere
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.