Israel kan nøytralisere S-300

  Russland har et avansert luftvern-system (forsvar mot fly) som kalles S-300. Det er et av de mest avanserte systemene i verden. Radarsystemene kan følge med på opptil 100 mål samtidig og angripe opptil 12 av dem samtidig. Systemet har en rekkevidde på omkring 200 km og kan treffe fly som flyr så høyt som 27.000 meter. Iran sier at Russland snart vil levere dette systemet til Iran. Russland benekter at noe slikt salg har funnet sted. Iran har allerede kjøpt et annet system, kalt TOR-MI. Systemet kunne være en hindring for et eventuelt israelsk angrep på Irans atomanlegg. Men en israelsk forsvarstalsmann sier at Israel holder på å utvikle utstyr som kan nøytralisere S-300. Dersom Russland selger det til Iran, vil det kunne bli åpenbart for hele verden at systemet er verdiløst overfor israelske og amerikanske fly. Det kan være et slag for russisk sikkerhet og våpeneksport, skrev Yaakov Katz i Jerusalem Post 8. august 2008.

  Russland har et avansert luftvern-system (forsvar mot fly) som kalles S-300. Det er et av de mest avanserte systemene i verden. Radarsystemene kan følge med på opptil 100 mål samtidig og angripe opptil 12 av dem samtidig. Systemet har en rekkevidde på omkring 200 km og kan treffe fly som flyr så høyt som 27.000 meter. Iran sier at Russland snart vil levere dette systemet til Iran. Russland benekter at noe slikt salg har funnet sted. Iran har allerede kjøpt et annet system, kalt TOR-MI. Systemet kunne være en hindring for et eventuelt israelsk angrep på Irans atomanlegg. Men en israelsk forsvarstalsmann sier at Israel holder på å utvikle utstyr som kan nøytralisere S-300. Dersom Russland selger det til Iran, vil det kunne bli åpenbart for hele verden at systemet er verdiløst overfor israelske og amerikanske fly. Det kan være et slag for russisk sikkerhet og våpeneksport, skrev Yaakov Katz i Jerusalem Post 8. august 2008.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelIsraelere blir evakuert fra Georgia
  Neste artikkelHizbollah får “frigjøre”
  Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

  Ingen artikler å vise