Nektet jøder å ta med seg religiøse gjenstander

  En gruppe på 36 israelske turister fikk sin bagasje nøye gjennomsøkt da de skulle dra inn i Jordan tirsdag. Jordansk grensepoliti nektet dem å ta med bønnesjal, bønnebøker, bibler og andre religiøse skrifter inn i landet. Dette er et "sikkerhetstiltak" for å unngå potensielle terrorangrep, ble israelerne fortalt. - Vi måtte velge. Enten å dra inn i Jordan uten våre religiøse gjenstander, eller dra tilbake til Israel, forteller Alan Novetsky. Han forteller at flere deltakere i gruppen var sjokkert, inkludert turguiden. - Det som gjorde det enda verre, var at det så ut som om dette [forbudet] gjaldt bare for jøder. Jeg så kristne som gikk inn i Jordan som åpent bar kors. Kristne religiøse symboler så ikke ut til å være noe problem for jordanerne. Jeg kan forestille meg den internasjonale oppstandelsen dersom muslimske turister hadde møtt slike restriksjoner når de kommer inn i Israel, sier Novetsky. En tjenestemann i Jordans sikkerhetsstyrker sier bestemmelsen om å ikke slippe inn jøder med religiøse gjenstander har vært gjeldende i lang tid. - Jordan er ansvarlig for sikkerheten til alle besøkende til kongedømmet, og det er vårt ansvar å gjøre alle tiltak som er nødvendig i den forbindelse, forklarer tjenestemannen. Jordanske myndigheter frykter at voldelige islamister skal gå til angrep på personer som åpent identifiserer seg som jøder.

  En gruppe på 36 israelske turister fikk sin bagasje nøye gjennomsøkt da de skulle dra inn i Jordan tirsdag. Jordansk grensepoliti nektet dem å ta med bønnesjal, bønnebøker, bibler og andre religiøse skrifter inn i landet. Dette er et "sikkerhetstiltak" for å unngå potensielle terrorangrep, ble israelerne fortalt. – Vi måtte velge. Enten å dra inn i Jordan uten våre religiøse gjenstander, eller dra tilbake til Israel, forteller Alan Novetsky. Han forteller at flere deltakere i gruppen var sjokkert, inkludert turguiden. – Det som gjorde det enda verre, var at det så ut som om dette [forbudet] gjaldt bare for jøder. Jeg så kristne som gikk inn i Jordan som åpent bar kors. Kristne religiøse symboler så ikke ut til å være noe problem for jordanerne. Jeg kan forestille meg den internasjonale oppstandelsen dersom muslimske turister hadde møtt slike restriksjoner når de kommer inn i Israel, sier Novetsky. En tjenestemann i Jordans sikkerhetsstyrker sier bestemmelsen om å ikke slippe inn jøder med religiøse gjenstander har vært gjeldende i lang tid. – Jordan er ansvarlig for sikkerheten til alle besøkende til kongedømmet, og det er vårt ansvar å gjøre alle tiltak som er nødvendig i den forbindelse, forklarer tjenestemannen. Jordanske myndigheter frykter at voldelige islamister skal gå til angrep på personer som åpent identifiserer seg som jøder.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelLover tøff motstand mot Olmerts planer
  Neste artikkelOL-medalje glapp for israelsk judomester
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise