Jens Chr. Hauge villedet norske myndigheter om tungtvann til Israel

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  I neste måned lanseres Olav Njølstads biografi om Jens Chr. Hauge. I boken kommer det fram nye, oppsiktsvekkende opplysninger om Norges eksport av tungtvann til Israel. – Hauge villedet norske myndigheter i sin rapport fra 1961 om tungtvanneksporten til Israel, forteller Njølstad til Aftenposten. Han bygger påstanden på hittil ukjente dagbok-notater som Hauge etterlot seg fra Israel-turen i 1961. – Ett blikk på dagboken var nok til å konstatere at her ga Hauge oppsiktsvekkende opplysninger som var i strid med hva han skrev til UD, sier Njølstad. Det kommer ikke fram i Aftenpostens artikkel hvordan dagbok-notatene avviker fra den offisielle rapporten. Det er allminnelig antatt at Israel brukt det norske tungtvannet til atomvåpenproduksjon.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag