Etablerer radarsystem i Negev

  For første gang i historien er amerikansk militærpersonell utplassert på permanent basis i Israel, melder Ha'aretz. Europa-kommandoen i den amerikanske hærstyrken startet denne uken etableringen av et nytt radarsystem i Negev som skal øke kapasiteten til Israels rakettforsvar. Utstyret skal ha kommet i 12 transportfly til Nevatim-flyplassen i Sør-Israel. Ved hjelp av amerikanske satelitter skal radarsystemet kunne oppdage truende raketter kort tid etter at de er avfyrt, fra for eksempel land som Iran. Systemet kan følge et objekt på størrelse med en tennisball opptil 4700 kilometer borte, skriver Jerusalem Post. USA har tidligere utplassert et tilsvarende radarsystem i Japan. Radarsystemet i Israel er enda ikke operativt.

   Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
   For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

  For første gang i historien er amerikansk militærpersonell utplassert på permanent basis i Israel, melder Ha’aretz. Europa-kommandoen i den amerikanske hærstyrken startet denne uken etableringen av et nytt radarsystem i Negev som skal øke kapasiteten til Israels rakettforsvar. Utstyret skal ha kommet i 12 transportfly til Nevatim-flyplassen i Sør-Israel. Ved hjelp av amerikanske satelitter skal radarsystemet kunne oppdage truende raketter kort tid etter at de er avfyrt, fra for eksempel land som Iran. Systemet kan følge et objekt på størrelse med en tennisball opptil 4700 kilometer borte, skriver Jerusalem Post. USA har tidligere utplassert et tilsvarende radarsystem i Japan. Radarsystemet i Israel er enda ikke operativt.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelIslamister i Israel
  Neste artikkelUndergrunnsbevegelse stod bak angrep på Sternhell
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise