Iran er 2-5 år fra atombombe

  David Kay ledet tidligere gruppen som jaktet masseødeleggelsesvåpen i Irak. Han mener nabolandet Iran er 2 til 5 år fra å produsere en atombombe. - Iran har allerede lagt bak seg 80 prosent av arbeidet med å utvikle en atombombe, men de siste 20 prosentene av utvikling er de vanskeligste, sier Kay i følge nyhetsbyrået AP. Kay mener USA ikke bør bombe iranske atominstallasjoner før eventuelt atomvåpen er i ferd med å bli overført til terrorgrupper. - Et israelsk eller amerikansk angrep vil bare utsette Irans atombombe med maksimalt ett eller to år, mener Kay.

  David Kay ledet tidligere gruppen som jaktet masseødeleggelsesvåpen i Irak. Han mener nabolandet Iran er 2 til 5 år fra å produsere en atombombe. – Iran har allerede lagt bak seg 80 prosent av arbeidet med å utvikle en atombombe, men de siste 20 prosentene av utvikling er de vanskeligste, sier Kay i følge nyhetsbyrået AP. Kay mener USA ikke bør bombe iranske atominstallasjoner før eventuelt atomvåpen er i ferd med å bli overført til terrorgrupper. – Et israelsk eller amerikansk angrep vil bare utsette Irans atombombe med maksimalt ett eller to år, mener Kay.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelNoen hundre bosettere gjør kolossal skade
  Neste artikkelKoptisk biskop truet
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise