Noen hundre bosettere gjør kolossal skade

  Sjef for IDFs Sentralkommando, generalmajor Gadi Shamni, kommer med hard kritikk mot ekstreme bosettere som har trappet opp voldelige angrep mot palestinere og israelske soldater de siste ukene. - Tidligere var det bare noen få titalls personer som deltok i slik aktivitet, men i dag har antallet vokst til noen hundre. Det er en betydelig endring, sier Shamni. I løpet av de siste ukene har ekstremistene sluppet løs en hund mot en israelsk kompanisjef i reservestyrkene, brukket hånden til en nestkommanderende i en IDF-bataljon og punktert bildekkene til en reservesoldat. I Hebron ble en israelsk offiser angrepet da han prøvde å forhindre jødiske barn fra å kaste steiner mot palestinere. - Hva skal en reservesoldat som kommer for å beskytte israelske statsborgere si når han oppdager at maskerte, jødiske ungdommer har punktert dekkene på bilen hans? sier Shamni. - Og dette skjer i disse dager, når Judea og Samaria er et relativt sikkert område. Veiene er åpne. Det er friksjoner [med palestinerne], men generelt er følelsen i den jødiske befolkningen utmerket, sier Shamni. - Flertallet av befolkningen her oppfører seg normalt. Vi snakker om en liten kjerne av noen få hundre aktivister blant omkring 300.000 jøder som bor over den grønne linje. Men det denne gruppen gjør medfører kolossal skade, både for IDFs image og for staten Israel, mener Shamni. Han kritiserer noen bosetterledere for å gi sin direkte eller indirekte støtte til ekstremistene.

  Sjef for IDFs Sentralkommando, generalmajor Gadi Shamni, kommer med hard kritikk mot ekstreme bosettere som har trappet opp voldelige angrep mot palestinere og israelske soldater de siste ukene. – Tidligere var det bare noen få titalls personer som deltok i slik aktivitet, men i dag har antallet vokst til noen hundre. Det er en betydelig endring, sier Shamni. I løpet av de siste ukene har ekstremistene sluppet løs en hund mot en israelsk kompanisjef i reservestyrkene, brukket hånden til en nestkommanderende i en IDF-bataljon og punktert bildekkene til en reservesoldat. I Hebron ble en israelsk offiser angrepet da han prøvde å forhindre jødiske barn fra å kaste steiner mot palestinere. – Hva skal en reservesoldat som kommer for å beskytte israelske statsborgere si når han oppdager at maskerte, jødiske ungdommer har punktert dekkene på bilen hans? sier Shamni. – Og dette skjer i disse dager, når Judea og Samaria er et relativt sikkert område. Veiene er åpne. Det er friksjoner [med palestinerne], men generelt er følelsen i den jødiske befolkningen utmerket, sier Shamni. – Flertallet av befolkningen her oppfører seg normalt. Vi snakker om en liten kjerne av noen få hundre aktivister blant omkring 300.000 jøder som bor over den grønne linje. Men det denne gruppen gjør medfører kolossal skade, både for IDFs image og for staten Israel, mener Shamni. Han kritiserer noen bosetterledere for å gi sin direkte eller indirekte støtte til ekstremistene.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelIran og den store Satan
  Neste artikkelIsrael er på vei mot ødeleggelse
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise