Anlegget i Syria hadde likhet med atomreaktor

  Nyhetsbyrået Reuters gjengir en hemmelig rapport fra Det internasjonale atomenergibyrå (IAEA) som langt på vei bekrefter at det var en atominstallasjon Israel angrep i Syria i september 2007. - Selv om det ikke kan utelukkes at bygningen skulle bli brukt til formål som ikke var relatert til atomteknologi, så er kjennetegnene til bygningen, og stedets forbindelse til passende pumpekapasitet for kjølevann, lignende det man kunne funnet i forbindelse med et reaktoranlegg, skriver IAEA. Inspektører fra IAEA besøkte stedet i juni 2008. Jordprøver fra området har avslørt rester av uran. I rapporten blir det understreket at Syria ikke har framskaffet dokumenter om anlegget slik IAEA har bedt om. IAEAs rapport sier direkte at anlegget ble bombet av israelske kampfly, selv om israelske myndigheter aldri har bekreftet dette offentlig. Washington hevder anlegget skulle produsere plutonium til bruk i atombomber. Dette blir benektet av Damaskus.

  Nyhetsbyrået Reuters gjengir en hemmelig rapport fra Det internasjonale atomenergibyrå (IAEA) som langt på vei bekrefter at det var en atominstallasjon Israel angrep i Syria i september 2007. – Selv om det ikke kan utelukkes at bygningen skulle bli brukt til formål som ikke var relatert til atomteknologi, så er kjennetegnene til bygningen, og stedets forbindelse til passende pumpekapasitet for kjølevann, lignende det man kunne funnet i forbindelse med et reaktoranlegg, skriver IAEA. Inspektører fra IAEA besøkte stedet i juni 2008. Jordprøver fra området har avslørt rester av uran. I rapporten blir det understreket at Syria ikke har framskaffet dokumenter om anlegget slik IAEA har bedt om. IAEAs rapport sier direkte at anlegget ble bombet av israelske kampfly, selv om israelske myndigheter aldri har bekreftet dette offentlig. Washington hevder anlegget skulle produsere plutonium til bruk i atombomber. Dette blir benektet av Damaskus.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelMelchior går til valg på ny liste
  Neste artikkelYasser Arafats jihad-tale i Johannesburg
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise