Hamas-angrep på Israel er terror

  USAs president George W. Bush uttalte seg offentlig om Israels luftangrep mot Hamas på Gaza-stripen for første gang fredag, en knapp uke etter at operasjonen ble innledet. - USA gjør diplomatiske forsøk på å oppnå en meningsfull våpenhvile som blir fullt respektert. En ny ensidig våpenhvile som fører til rakettangrep mot Israel er ikke akseptabel. Løfter fra Hamas er ikke tilstrekkelig. Overvåkningsmekanismer må komme på plass for å sikre at våpensmugling til terrorgruppene på Gaza-stripen tar slutt, sa Bush i en radiotale. Den amerikanske presidenten kom ikke med noen kritikk mot Israel i sin tale. - Det siste utbrudd av vold ble satt i gang av Hamas - en palestinsk terrorgruppe med støtte fra Iran og Syria som går inn for Israels utslettelse, sa Bush. - For 18 måneder siden tok Hamas makten på Gaza-stripen i et kupp, og siden den gang har gruppen importert tusenvis av håndvåpen, raketter og granater. Egypt fremforhandlet en våpenhvile mellom Hamas og Israel, men Hamas har jevnlig brutt våpenhvilen med å avfyre raketter inn i Israel, sa presidenten.

  USAs president George W. Bush uttalte seg offentlig om Israels luftangrep mot Hamas på Gaza-stripen for første gang fredag, en knapp uke etter at operasjonen ble innledet. – USA gjør diplomatiske forsøk på å oppnå en meningsfull våpenhvile som blir fullt respektert. En ny ensidig våpenhvile som fører til rakettangrep mot Israel er ikke akseptabel. Løfter fra Hamas er ikke tilstrekkelig. Overvåkningsmekanismer må komme på plass for å sikre at våpensmugling til terrorgruppene på Gaza-stripen tar slutt, sa Bush i en radiotale. Den amerikanske presidenten kom ikke med noen kritikk mot Israel i sin tale. – Det siste utbrudd av vold ble satt i gang av Hamas – en palestinsk terrorgruppe med støtte fra Iran og Syria som går inn for Israels utslettelse, sa Bush. – For 18 måneder siden tok Hamas makten på Gaza-stripen i et kupp, og siden den gang har gruppen importert tusenvis av håndvåpen, raketter og granater. Egypt fremforhandlet en våpenhvile mellom Hamas og Israel, men Hamas har jevnlig brutt våpenhvilen med å avfyre raketter inn i Israel, sa presidenten.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelHamas bruker sykehus og moskeer i krigføring
  Neste artikkelVil presse frem tilfredsstillende våpenhvile
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise