Krever amerikanske kontrollører

  Det arbeides på flere fronter for å få til en våpenhvile i krigen på Gaza-stripen. Egypt har offentliggjort et forslag til våpenhvile, men Israel betrakter det bare som et utgangspunkt for videre drøftinger. Israel forlanger at det blir en varig stans på rakettangrepene og andre angrep mot Israel og at all våpensmugling til Gaza blir effektivt stanset. Israel ønsker at amerikanere skal stå for kontrollen med at det ikke foregår våpensmugling. Egypt vil bare åpne sin grense mot Gaza hvis det palestinske styret til Abbas har kontrollen med grenseovergangen, ikke Hamas. Israel håper på en akseptabel våpenhvile. Hvis ikke, vil krigen bli utvidet. Israel har kalt inn tusener av reservister, og de gjennomgår en intensiv trening for oppdrag i Gaza. Onsdag ble minst 22 raketter skutt mot Israel fra Gaza. Onsdag kveld ble det sagt at ca. 100 tunneler er ødelagt i krigen. Men Israel tror at det finnes 200 til.

  Det arbeides på flere fronter for å få til en våpenhvile i krigen på Gaza-stripen. Egypt har offentliggjort et forslag til våpenhvile, men Israel betrakter det bare som et utgangspunkt for videre drøftinger. Israel forlanger at det blir en varig stans på rakettangrepene og andre angrep mot Israel og at all våpensmugling til Gaza blir effektivt stanset. Israel ønsker at amerikanere skal stå for kontrollen med at det ikke foregår våpensmugling. Egypt vil bare åpne sin grense mot Gaza hvis det palestinske styret til Abbas har kontrollen med grenseovergangen, ikke Hamas. Israel håper på en akseptabel våpenhvile. Hvis ikke, vil krigen bli utvidet. Israel har kalt inn tusener av reservister, og de gjennomgår en intensiv trening for oppdrag i Gaza. Onsdag ble minst 22 raketter skutt mot Israel fra Gaza. Onsdag kveld ble det sagt at ca. 100 tunneler er ødelagt i krigen. Men Israel tror at det finnes 200 til.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelMIFF og sivile palestinske ofre
  Neste artikkelFredelig Israel-demonstrasjon angrepet
  Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

  Ingen artikler å vise