Angrep på Hamas-leder er betydningsfullt

  Torsdag ble Hamas-lederen Nizar Ghayan drept i et israelsk luftangrep. – Angrepet er betydningsfullt, ikke bare på grunn av Ghayans sentrale rolle i Hamas-ledelsen, men også på grunn av budskapet likvideringen sender til palestinerne, skriver Amos Harel og Avi Issacharoff i en analyse i avisen Ha’aretz. De to israelske journalistene skriver at de er blitt […]

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  Torsdag ble Hamas-lederen Nizar Ghayan drept i et israelsk luftangrep. – Angrepet er betydningsfullt, ikke bare på grunn av Ghayans sentrale rolle i Hamas-ledelsen, men også på grunn av budskapet likvideringen sender til palestinerne, skriver Amos Harel og Avi Issacharoff i en analyse i avisen Ha’aretz. De to israelske journalistene skriver at de er blitt spurt av innbyggere på Gaza-stripen hvorfor Israel angriper fotsoldater til Hamas, tomme bygninger og uskyldige sivile, i stedet for lederne i Hamas. Dette blir sett på som bevis på Israels manglende dyktighet til virkelig å ta et oppgjør med Hamas. – Drapet på Ghayan viser at Israel ikke lenger nøler. Hamas-lederen på Gaza-stripen, sjeik Ismail Haniyeh, hans regjering og militære ledere i Hamas, slik som Ahmed Jabri, vet godt at de har god grunn til å være i dekning, skriver Ha’aretz kollegaene. Drapene på Abdel Aziz Rantisi og Ahmed Yassin våren 2004 var hovedfaktoren som fikk Hamas til å ta pause i selvmordsterrorangrep og begrense friksjonen med Israel, mener journalistene. Samtidig gjorde disse drapene Hamas mer populære blant den palestinske befolkningen. Tv-stasjonen til Hamas viste bilder av Ghayans hodeløse kropp gjentatte ganger torsdag kveld.

  Forrige artikkelBlir trolig diskvalifisert fra Knesset-valget
  Neste artikkelBildene av palestinske barn du ikke får se
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.