Presser Hamas til å avvise våpenhvile

  - Iran presser Hamas til å avvise vårt våpenhvile-forslag, sier en egyptisk regjeringskilde til Jerusalem Post. - Iranerne truer med å stanse våpenleveranser og finansiering til palestinske grupper dersom de går med på en våpenhvile med Israel. Iranerne ønsker å kjempe mot Israel og USA indirekte. De gjør dette gjennom Hamas i Palestina og Hizbollah i Libanon, legger den anonyme tjenestemannen til. Hamas-representanter som møtte Egypts etterretningssjef Omar Suleiman søndag, skal ha avvist alle forslag til våpenhvile som ikke innebærer at alle grenseovergangene til Gaza-stripen blir åpnet. - Konflikten på Gaza-stripen tjener Irans interesser, sier den egyptiske kilden, fordi den drar oppmerksomheten bort fra Irans atomvåpen-ambisjoner. - Iranerne håper også å bruke palestinernes sak som et "trumfkort" i fremtidige samtaler med amerikanerne. De ønsker å vise at de har kontroll over Hamas og mange palestinere, legger han til. Magdi Khalil, som er en egyptisk politisk analytiker, sier han deler synet til de palestinske selvstyremyndighetene og Egypt, som holder Hamas ansvarlig for krigen på Gaza-stripen. - Helt siden Hamas tok kontroll på Gaza-stripen i 2007 har de skapt et helvete i området, sier Khalil.

  – Iran presser Hamas til å avvise vårt våpenhvile-forslag, sier en egyptisk regjeringskilde til Jerusalem Post. – Iranerne truer med å stanse våpenleveranser og finansiering til palestinske grupper dersom de går med på en våpenhvile med Israel. Iranerne ønsker å kjempe mot Israel og USA indirekte. De gjør dette gjennom Hamas i Palestina og Hizbollah i Libanon, legger den anonyme tjenestemannen til. Hamas-representanter som møtte Egypts etterretningssjef Omar Suleiman søndag, skal ha avvist alle forslag til våpenhvile som ikke innebærer at alle grenseovergangene til Gaza-stripen blir åpnet. – Konflikten på Gaza-stripen tjener Irans interesser, sier den egyptiske kilden, fordi den drar oppmerksomheten bort fra Irans atomvåpen-ambisjoner. – Iranerne håper også å bruke palestinernes sak som et "trumfkort" i fremtidige samtaler med amerikanerne. De ønsker å vise at de har kontroll over Hamas og mange palestinere, legger han til. Magdi Khalil, som er en egyptisk politisk analytiker, sier han deler synet til de palestinske selvstyremyndighetene og Egypt, som holder Hamas ansvarlig for krigen på Gaza-stripen. – Helt siden Hamas tok kontroll på Gaza-stripen i 2007 har de skapt et helvete i området, sier Khalil.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise