Forvekslet israelsk offer med palestiner

  VG har gjengitt et Reuters-bilde av en mann på en båre som blir utgitt for å være "en såret palestiner". Detaljer i bildet avslører at det må være snakk om et israelsk offer for en Hamas-rakett. - At de andre på bildet er israelere skulle det være liten tvil om, kommenterer MIFF-medlem Arne Meltvik. Han mener det er lite sannsynlig at redningsarbeidere med røde davidsstjerner på ryggen opererer inne på Gaza-stripen. - Dette bildet stod tidligere på toppen av artikkelen. Etter å ha gjort VG oppmerksom på saken har de bare flyttet bildet over i en annen artikkel, men ikke tatt bryet med å endre teksten, sier Meltvik.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  VG har gjengitt et Reuters-bilde av en mann på en båre som blir utgitt for å være "en såret palestiner". Detaljer i bildet avslører at det må være snakk om et israelsk offer for en Hamas-rakett. – At de andre på bildet er israelere skulle det være liten tvil om, kommenterer MIFF-medlem Arne Meltvik. Han mener det er lite sannsynlig at redningsarbeidere med røde davidsstjerner på ryggen opererer inne på Gaza-stripen. – Dette bildet stod tidligere på toppen av artikkelen. Etter å ha gjort VG oppmerksom på saken har de bare flyttet bildet over i en annen artikkel, men ikke tatt bryet med å endre teksten, sier Meltvik.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelImporten fra Israel øker med 12 prosent
  Neste artikkelVi vil ikke akseptere våpenhvilekrav
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise