Sprik i toppen

  Onsdag ble det klart at det er sprik i toppledelsen av den israelske regjeringen. Forsvarsminister Ehud Barak og utenriksminister Tzipi Livni skal være av den oppfatning at Gaza-operasjonen har pågått lenge nok. Statsminister Ehud Olmert, på den andre side, ønsker å fortsette helt til alle mål er nådd. Barak og noen av hans generaler mener målene allerede er nådd, men Olmert støtter seg til vurderingene til Shin Bet-sjef Yuval Diskin og Mossad-sjef Meir Dagan. Begge disse toppsjefene har gitt Olmert støtte i å fortsette Gaza-operasjonen. Ledelsen i IDFs Sørkommando ønsker også å fortsette, og utvide, operasjonen mot Hamas. Dersom våpenhvile-forhandlingene i Kairo fører fram, og Israel får de ønskede garantier fra Washington, kan Olmert likevel gå inn for å stanse Gaza-operasjonen allerede i kveld, skriver Ha'aretz.

  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Onsdag ble det klart at det er sprik i toppledelsen av den israelske regjeringen. Forsvarsminister Ehud Barak og utenriksminister Tzipi Livni skal være av den oppfatning at Gaza-operasjonen har pågått lenge nok. Statsminister Ehud Olmert, på den andre side, ønsker å fortsette helt til alle mål er nådd. Barak og noen av hans generaler mener målene allerede er nådd, men Olmert støtter seg til vurderingene til Shin Bet-sjef Yuval Diskin og Mossad-sjef Meir Dagan. Begge disse toppsjefene har gitt Olmert støtte i å fortsette Gaza-operasjonen. Ledelsen i IDFs Sørkommando ønsker også å fortsette, og utvide, operasjonen mot Hamas. Dersom våpenhvile-forhandlingene i Kairo fører fram, og Israel får de ønskede garantier fra Washington, kan Olmert likevel gå inn for å stanse Gaza-operasjonen allerede i kveld, skriver Ha’aretz.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelTo israelere alvorlig skadet av Grad-rakett
  Neste artikkelImporten fra Israel øker med 12 prosent
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise