Sprik i toppen

  Onsdag ble det klart at det er sprik i toppledelsen av den israelske regjeringen. Forsvarsminister Ehud Barak og utenriksminister Tzipi Livni skal være av den oppfatning at Gaza-operasjonen har pågått lenge nok. Statsminister Ehud Olmert, på den andre side, ønsker å fortsette helt til alle mål er nådd. Barak og noen av hans generaler mener målene allerede er nådd, men Olmert støtter seg til vurderingene til Shin Bet-sjef Yuval Diskin og Mossad-sjef Meir Dagan. Begge disse toppsjefene har gitt Olmert støtte i å fortsette Gaza-operasjonen. Ledelsen i IDFs Sørkommando ønsker også å fortsette, og utvide, operasjonen mot Hamas. Dersom våpenhvile-forhandlingene i Kairo fører fram, og Israel får de ønskede garantier fra Washington, kan Olmert likevel gå inn for å stanse Gaza-operasjonen allerede i kveld, skriver Ha'aretz.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Onsdag ble det klart at det er sprik i toppledelsen av den israelske regjeringen. Forsvarsminister Ehud Barak og utenriksminister Tzipi Livni skal være av den oppfatning at Gaza-operasjonen har pågått lenge nok. Statsminister Ehud Olmert, på den andre side, ønsker å fortsette helt til alle mål er nådd. Barak og noen av hans generaler mener målene allerede er nådd, men Olmert støtter seg til vurderingene til Shin Bet-sjef Yuval Diskin og Mossad-sjef Meir Dagan. Begge disse toppsjefene har gitt Olmert støtte i å fortsette Gaza-operasjonen. Ledelsen i IDFs Sørkommando ønsker også å fortsette, og utvide, operasjonen mot Hamas. Dersom våpenhvile-forhandlingene i Kairo fører fram, og Israel får de ønskede garantier fra Washington, kan Olmert likevel gå inn for å stanse Gaza-operasjonen allerede i kveld, skriver Ha’aretz.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Forrige artikkelTo israelere alvorlig skadet av Grad-rakett
  Neste artikkelImporten fra Israel øker med 12 prosent
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise