Palestina-aktivister skapte uhyggelig stemning

  En rekordstor politistyrke klarte stort sett å holde svært aggressive Palestina-aktivister fra livet til pro-israelske demonstranter utenfor Stortinget i Oslo-sentrum torsdag ettermiddag. De voldelige Palestina-aktivistene ble presset bort fra Israel-vennene, men det hindret ikke at flasker, snøballer og fyrverkeri først ble kastet mot den pro-israelske demonstrasjonen. Etter omlag 50 minutt måtte Israel-demonstrasjonen oppløses. – Vi […]

  En rekordstor politistyrke klarte stort sett å holde svært aggressive Palestina-aktivister fra livet til pro-israelske demonstranter utenfor Stortinget i Oslo-sentrum torsdag ettermiddag. De voldelige Palestina-aktivistene ble presset bort fra Israel-vennene, men det hindret ikke at flasker, snøballer og fyrverkeri først ble kastet mot den pro-israelske demonstrasjonen. Etter omlag 50 minutt måtte Israel-demonstrasjonen oppløses. – Vi fikk beskjed av politiet om å trekke ned i Stortingsgaten, rapporterer Kenneth O. Bakken, MIFFs journalist på stedet. Mengden av tåregass i Oslo sentrum gjorde det umulig for Israel-vennene å fortsette sitt arrangement. – Like etter at demonstrasjonen ble oppløst ble en Israel-venn slått ned av to aktivister med Palestina-flagg, forteller Bakken. Fra et annet øyenvitne kommer det melding om at MIFF-bussen som skulle frakte demonstranter tilbake til Sørlandet og Vestlandet ble angrepet. – Demonstrantene prøvde å knuse rutene i bussen, opplyser den anonyme kilden. – Jeg har ikke sett noen Israel-venner opptre aggressivt, understreker Bakken. VG-journalist Bjørn Haugan forteller at en demonstrant kastet en brannbombe i krysset mellom Stortingsgaten og Rosenkrantz gate. – En demonstrant ble truffet, og det brant på ryggen hans. Politiet grep straks inn med tåregass og området ble straks ryddet for folk, forteller Haugan som overvar episoden. Han så ikke hvordan det gikk med personen som ble truffet. – Mens israelvennene står på innsiden av sperringene, står palestinavenner på utsiden, roper slagord, kaster egg og flasker, rapporterte Dagbladet tidlig under Israel-demonstrasjonen. Alle Israel-vennene som slapp innenfor politiets sperringer ble kontrollert. Palestina-aktivister hadde i forkant kommet med trusler mot demonstrasjonen på MIFFs Facebook-side. De siste dagene er en brosjyre med grov hets av jøder og jødiske helligdomer blitt utdelt på gaten i Oslo, opplyser Norges Kristne Råd til Dagbladet. I følge nyhetsmeldinger deltok over 200 politifolk i sikkerhetsarbeidet. TV2 meldte også at sivile politifolk oppholdt seg blant de voldelige aktivistene. Politiet frykter mer vold i Oslo sentrum utover kvelden. Arkivbildet viser politistyrker fra en MIFF-demonstrasjon i 2006. Forhåndsinformasjon om demonstrasjonen

  Forrige artikkelHva slags våpenhvile?
  Neste artikkel– Israel har ikke noe annet valg enn å forsvare sine innbyggere
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.