Angrer på valg av Tzipi Livni som partileder

  Flere regjeringsmedlemmer og Knesset-medlemmer fra Kadima-partiet tror partiet kunne gjort det bedre på meningsmålingene dersom Shaul Mofaz var partiets leder og statsministerkandidat. Tzipi Livni vant partiledervalget i september med en overvekt på kun 431 stemmer. Sikkerhetsspørsmål har kommet ekstra i fokus de siste ukene, på grunn av krigen mot Hamas. Mofaz har erfaring både som forsvarssjef og forsvarsminister. - Tzipi er en god person og en passende kandidat, men velgerne ville ha foretrukket Mofaz - ikke bare på grunn av Gaza, men enda viktigere på grunn av atomtrusselen fra Iran, sier Yuval Zellner, som var kampanjeleder for Mofaz under partiledervalgkampen. Kadimas oppslutning har gått ned etter at Israel erklærte våpenhvile i operasjonen mot Hamas sist helg. En måling gjennomført for tv-stasjonen Kanal 1 gir Benjamin Netanyahu og Likud-partiet oppslutning tilsvarende 33 mandater. Kadima får bare 21 mandater.

  Flere regjeringsmedlemmer og Knesset-medlemmer fra Kadima-partiet tror partiet kunne gjort det bedre på meningsmålingene dersom Shaul Mofaz var partiets leder og statsministerkandidat. Tzipi Livni vant partiledervalget i september med en overvekt på kun 431 stemmer. Sikkerhetsspørsmål har kommet ekstra i fokus de siste ukene, på grunn av krigen mot Hamas. Mofaz har erfaring både som forsvarssjef og forsvarsminister. – Tzipi er en god person og en passende kandidat, men velgerne ville ha foretrukket Mofaz – ikke bare på grunn av Gaza, men enda viktigere på grunn av atomtrusselen fra Iran, sier Yuval Zellner, som var kampanjeleder for Mofaz under partiledervalgkampen. Kadimas oppslutning har gått ned etter at Israel erklærte våpenhvile i operasjonen mot Hamas sist helg. En måling gjennomført for tv-stasjonen Kanal 1 gir Benjamin Netanyahu og Likud-partiet oppslutning tilsvarende 33 mandater. Kadima får bare 21 mandater.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelMassakretrusler mot jøder i Oslo
  Neste artikkelMassakretrusler mot jøder i Oslo
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise