Nekter å utelukke en palestinsk stat

  Den høyreorienterte organisasjonen Matot Arim samler underskrifter fra kandidater til Knesset som lover å ikke støtte etableringen av en palestinsk stat. Partiene National Union, Habayit Hayehudi, Israel Beiteinu og Shas støtter alle et slik løfte. Meir Porush skal være den eneste av Knesset-medlemmene til United Torah Judaism som har signert. I Likud-partiet til Benjamin Netanyahu […]

  Den høyreorienterte organisasjonen Matot Arim samler underskrifter fra kandidater til Knesset som lover å ikke støtte etableringen av en palestinsk stat. Partiene National Union, Habayit Hayehudi, Israel Beiteinu og Shas støtter alle et slik løfte. Meir Porush skal være den eneste av Knesset-medlemmene til United Torah Judaism som har signert. I Likud-partiet til Benjamin Netanyahu velger de fleste aktuelle kandidatene å ikke signere løftet. – De eneste blant Likuds 28 øverste kandidater som har signert eller som er bundet av tidligere slike løfter, er Moshe Ya’alon, Yuval Steinitz, Ze’ev Elkin, Ayoub Kara, Tzipi Hotovely, Yariv Levin og Danny Danon, skriver journalist Gil Hoffman i Jerusalem Post. Likud-leder Benjamin Netanyahu, som i følge meningsmålingene vil kunne danne ny regjering etter valget, utelukker ikke at en palestinsk stat kan opprettes under de rette betingelser. – Dersom en palestinsk stat ble grunnlagt under de rådende omstendigheter, vil det bli en iransk stat, slik vi har sett på Gaza-stripen, sa Netanyahu under et møte for Likud-tilhengere mandag. – Men vi må alle arbeide for å fremme fred, mens vi tar hensyn til realitetene, la Netanyahu til. Netanyahus medarbeidere sier at Likud-lederen ikke ønsker å styre over en eneste palestiner, og at han kan komme til å godta, med de rette betingelser, en palestinsk stat med begrenset suverenitet og [militære] styrker.

  Forrige artikkelHvorfor måtte krigen føres slik?
  Neste artikkelEn av våre menn er skadet i israelsk luftangrep
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.